Σε Οδύσσεια εξελίχθηκε το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα για τον Εργοτέλη. Ούτε που μπορούσαν να φανταστούν οι “κιτρινόμαυροι” την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβάλλοντο όταν χθες το πρωί άφηναν πίσω τους το αθλητικό κέντρο του “Boson” για το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης. Η αποστολή του Εργοτέλη θα επέστρεφε υπό κανονικές συνθήκες χθες το μεσημέρι στις 2.30 μ.μ. αλλά μέχρι αργά το βράδυ έμεινε “καθηλωμένη” στο έδαφος.

Η ταλαιπωρία των παικτών αλλά και των υπολοίπων μελών της αποστολής ήταν πρωτοφανής αφού περίμεναν στο αεροδρόμιο της σουηδικής πρωτεύουσας περίπου 12 ώρες. Συγκεκριμένα έφτασαν εκεί στις 8.30 το πρωί για να “πετάξουν” στις 10 αλλά θα έφευγαν τελικά (αν στο μεταξύ δεν υπήρχε κι άλλη καθυστέρηση) στις 8.30 το βράδυ. Η αιτία της καθυστέρησης δεν έγινε επισήμως γνωστή από τους υπευθύνους της αεροπορικής εταιρίας στους ανθρώπους του Εργοτέλη. “Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα” ήταν η μόνη εξήγηση που τους έδιναν και οι πληροφορίες λένε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε μηχανική βλάβη που υπέστη το αεροσκάφος το οποίο θα μετέφερε την αποστολή με πτήση τσάρτερ για το Ηράκλειο. ‘Οπως ήταν φυσικό στις τάξεις των παικτών αλλά και της τεχνικής ηγεσίας υπήρχε έντονος εκνευρισμός γι’ αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία. Η αποστολή γευμάτισε το μεσημέρι στο εστιατόριο του αεροδρομίου, ωστόσο η κούραση ήταν μεγάλη για τους παίκτες που ήταν στο... πόδι για 12 ώρες.

Οι τελευταίες πληροφορίες που ήλθαν χθες το μεσημέρι από την Σουηδία έλεγαν ότι η αποστολή θα “πετούσε” τελικά - εκτός νέας καθυστέρησης - στις 9.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και αναμενόταν στο Ηράκλειο λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” υπήρχε για ένα δίωρο χθες το βράδυ (8.30 - 10.30 μ.μ.) απαγόρευση πτήσεων για λόγους ασφαλείας, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, κι έτσι ακόμα κι αν ο Εργοτέλης έφευγε νωρίτερα από τις 8.30 μ.μ. δεν θα ήταν δυνατόν να φτάσει πιο νωρίς από τις 10.30 μ.μ.