
"Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Πρέπει να κερδίσουμε την Τσεχία για να φτάσουμε στον τελικό", δίνει το κλίμα στην Εθνικής μας, ο διεθνής πορτιέρο και μιλάει για την επόμενη αντίπαλο με τα καλύτερα λόγια: "Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν αφήνει διαδρόμους για να την απειλήσεις, ενώ είναι αποτελεσματική στην επίθεση. Είναι σταθερή και στηρίζεται στην ομαδικότητα της. Δεν λειτουργεί με ατομικές ενέργειες, όπως η Γαλλία με τον Ζιντάν και τον Ανρί. Είναι πιο οργανωμένη και είναι πιο δύσκολο να την αντιμετωπίσεις". Και ξεχωρίζει: "Η συνεργασία του Κόλερ με τον Μπάρος είναι πολύ καλή. Είναι ένα πολύ δύσκολο δίδυμο".
Ομως, ξεκαθαρίζει: "Υπάρχει σεβασμός και προβληματισμός με ποιον τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν τη φοβόμαστε". Αναφερόμενος στον ημιτελικό και το όνειρο του τελικού, ο Αντώνης Νικοπολίδης υποσχέθηκε: "Θα μπούμε για να χαρούμε την εμπειρία, να παίξουμε όπως τα προηγούμενα ματς. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στον τελικό. Πάντως, ό,τι κι αν συμβεί θα είμαστε ικανοποιημένοι".
Ο ΚΟΛΙΝΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
O Πιερλουίτζι Κολίνα θα διευθύνει τον ημιτελικό της Ελλάδας με την Τσεχία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο ιταλός διαιτητής είχε σφυρίξει και το ματς της πρεμιέρας μεταξύ της Εθνικής μας και της Πορτογαλίας.
Βοηθοί του θα είναι οι επίσης Iταλοί Μάρκο Ιβάλντι και Νάρκισο Πισακρέτα και τέταρτος ο Ρώσος Βαλεντίν Ιβάνοφ. Στον πρώτο ημιτελικό Πορτογαλία - Ολλανδία διαιτητής θα είναι ο σουηδός Αντερς Φρισκ, ενώ τον τελικό θα σφυρίξει ο Γερμανός Μάρκους Μερκ.

