Την ώρα που η Ειρήνη Βασιλείου της ΓΕΗ πραγματοποιεί στο Λονδίνο τα όνειρά της (δεν ξέρουμε τι έκανε στον χθεσινό ημιτελικό των 400 μ. όταν γράφαμε αυτό το κείμενο) κάποια άλλα παιδιά του Ηρακλείου μάς κάνουν κι εκείνα υπερήφανους με τις επιτυχίες που πραγματοποιούν εντός ή εκτός Ελλάδος. Παιδιά που όλη τη χρονιά προσπαθούν κάτω από τον ήλιο, τη βροχή, το κρύο για να πραγματοποιήσουν κι αυτά τα όνειρά τους. Γενικά προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες με ελάχιστη βοήθεια από το κράτος.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που τα βοηθάνε, Περιφέρεια και Δήμος, γονείς και χορηγοί.

Από το ταεκ κβο ντο έως το μπιτς βόλεϊ.

Βιργινία Γεωργιουδάκη του ΚΟΗ, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Σφακιανάκη του Ωρίωνα.

Τα τρία αυτά μικρά κορίτσια της ηρακλειώτικης συγχρονισμένης κολύμβησης έδειξαν το μεγάλο ταλέντο τους στο Μεσογειακό Κύπελλο που έγινε στην Πορτογαλία, ενώ στο μπιτς βόλεϊ δύο παλικάρια μας, ο Δημήτρης Βολιτάκης και ο Αντιόλ Κόλα αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στα Κ22 ενώ πριν λίγες μέρες είχαν πάρει τον τίτλο και στα Κ19.

Τυχαίο; Φυσικά όχι.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο Χάρης Καστραντάς του “Κάστρο” λίγο έλειψε να πάρει μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου που έγινε στη Δανία. 3 δευτερόλεπτα ήταν η διαφορά του από τον 1ο στα 241,2 χιλ. που διένυσε σε 5,30 ώρες παιρνώντας τελικά την 43η θέση στους 140 αθλητές (οι περισσότεροι επαγγελματίες).