Του Θάνου Περβολαράκη

Αίτημα στη google και στη σουηδική αστυνομία έχουν κάνει οι Διωκτικές Αρχές της Κρήτης ζητώντας να δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να φτάσουν στον αποστολέα του ηλεκτρονικού μηνύματος μέσα από το οποίο αναφερόταν ότι θα γίνει τρομοκρατική επίθεση στην Κρήτη ενώ θα τοποθετηθεί και βόμβα σε μεγάλο ξενοδοχείο του νησιού. Η υπόθεση αντιμετωπίζεται με πολλή προσοχή από την τοπική αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική.

Το απειλητικό e mail είναι δύο γραμμές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αστυνομική πηγή και φαίνεται ότι εστάλη από άτομο, που γνωρίζει και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλά και την περιοχή όπου προειδοποιεί για την τρομοκρατική επίθεση. Και μπορεί για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να χαρακτηρίζεται ως ένα μήνυμα χαμηλής επικινδυνότητας, ωστόσο ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου που αναφέρεται ότι αποτελεί στόχο τρομοκρατών, ώστε να είναι προσεκτικοί και να αναφέρουν στην αστυνομία, εάν κάτι περίεργο πέσει στην αντίληψή τους.

Ακόμη, αστυνομικοί πραγματοποιούν διακριτικές περιπολίες σε συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως έγραψε χθες η «Π», το απειλητικό e mail εστάλη από το εξωτερικό και προειδοποιεί για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, εστάλη προχθες από τη Σουηδία προς τουριστικό γραφείο της χώρας και ο αποστολέας του ανέφερε ότι θα γίνει βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο σε τουριστική περιοχή του νησιού. Το απειλητικό e-mail στη συνέχεια εστάλη στην Αγγλία και από κει στην Ελλάδα και την Κρήτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία για το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος, που έστειλε ο άγνωστος αποστολέας.