Μαρτυρικές ώρες ζουν εκατοντάδες οικογένειες στο Ηράκλειο από τη δραματική έλλειψη νερού που έχει χτυπήσει το κέντρο και όλο το δυτικό τμήμα της πόλης, βιώνοντας ένα πραγματικό βασανιστήριο τις πιο θερμές μέρες του καλοκαιριού. Ο εφιάλτης της λειψυδρίας έχει πυροδοτήσει ένα τσουνάμι οξύτατων διαμαρτυριών, κυρίως από ηλικιωμένους αλλά και από οικογένειες με μικρά παιδιά, που αναγκάζονται να υποφέρουν το μαρτύριο της σταγόνας, καθώς, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, το νερό, όταν φτάνει στο σπίτι τους, τρέχει χωρίς πίεση και δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Συμπολίτες μας από το κέντρο της πόλης κατήγγειλαν στην «Π» ότι αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό, καθώς, ακόμα και όταν έρχεται το νερό στα σπίτια τους, η βρύση κυριολεκτικά στάζει σταγόνα - σταγόνα και δεν μπορούν ούτε ένα ντουζ να κάνουν.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΗ, ότι η κατάσταση ομαλοποιείται, φαίνεται ότι δεν πείθουν τους πολίτες, που ζητούν άμεσα λύσεις για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα υδροδότησης, που γυρίζει την πόλη σε συνθήκες της 10ετίας του ʼ80.