Με μία αποκαλυπτική συνέντευξή του στην «Π» ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ανοίγει πανιά για το ταξίδι της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και περιγράφει με ποιους θα συνεχίσει και ποιους θα αφήσει πίσω του, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, η «Δύναμη Πολιτών» μπορεί να στηρίζεται ή να στηριχθεί από κόμματα ή κινήσεις, αλλά δεν χειραγωγείται από κανέναν. Ο δήμαρχος αξιολογεί το έργο της δημοτικής αρχής, μιλά για τις καλές και τις δύσκολες στιγμές και την επιθυμία του να δει το δημοτικό έργο ολοκληρωμένο.

Ο κ. Λαμπρινός δε διστάζει να μιλήσει για κρίσιμα ζητήματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με την εσωτερική λειτουργία της παράταξης, σχολιάζοντας τις αναδυόμενες προσωπικές επιθυμίες των συνεργατών του που πλέκουν σενάρια διαδοχής αλλά και τις ενδοπαραταξιακές τριβές που προκαλούν κλυδωνισμούς στη δημοτική ομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις, εφόσον δεν εμποδίζουν την εξέλιξη του δημοτικού έργου, είναι αναμενόμενες και, εφόσον δεν εκφεύγουν των ορίων, είναι και ανεκτές. Όμως όποιος δεν στηρίζει τις αποφάσεις της ομάδας που λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, είναι αυτονόητο ότι δεν έχει θέση στην παράταξη».