Με δυναμικές ενέργειες, ο όμιλος TUI συνεχίζει τη διείσδυσή του στην τουριστική αγορά της Κρήτης με την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.».

Η εταιρεία έχει στην κατοχή της οικόπεδο στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club.

Η εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε στην πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ ΑΕ στον τουριστικό οργανισμό TUI AG.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από την ενέργεια αυτή θα ενισχυθούν περαιτέρω τα τρέχοντα και μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ. Σημειώνεται ότι, δεδομένου ότι η θυγατρική ήταν αδρανής, δεν επηρεάζονται ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά αποτελέσματά του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ.

Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε. κατέχει 13 εκτάρια γης πάνω στη θάλασσα.

Ο όμιλος, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του, σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα δεύτερο πολυτελές θέρετρο των 700 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου δίπλα στη θάλασσα, που θα προσέφεραν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους καλεσμένους.Δυναμική παρουσία στην Κρήτη

Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, το «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της ανέφερε πως «στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την TUI τα δύο τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού ομίλου, και το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε εκτενώς τις δυνατότητες για την προώθηση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό». Σημείωσε πως, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. «Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του τουρισμού μας όλα τα επόμενα χρόνια και ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν. Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφαση του ηγετικού τουριστικού ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση με την κατασκευή του νέου ROBINSON Club στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI», τόνισε.

Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων, ο όμιλος TUI προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες. Ήδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του Ομίλου. Από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος TUI έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών της ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27, εκ των οποίων εννέα μόνο εφέτος.