Τα έγγραφα από τον Δήμο δείχνουν ότι έχει προωθηθεί το αίτημαΤα έγγραφα από τον Δήμο δείχνουν ότι έχει προωθηθεί το αίτημα

Με αποστομωτικό τρόπο απαντά στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου η δημοτική αρχή, στο θέμα ονοματοδοσίας δρόμου με το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ΝΟΔΕ με γραπτή ανακοίνωσή της εγκαλεί τον Δήμο Ηρακλείου για το γεγονός ότι δεν έχει «τρέξει» τις απαιτούμενες διαδικασίες τονίζοντας μάλιστα πως άλλοι Δήμοι του νομού Ηρακλείου έχουν ήδη προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή ωστόσο απαντά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, ο οποίος έχει ήδη από τις 20 Ιουνίου 2017 σχετικό έγγραφο προς την 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου με το οποίο και ζητά να «δοθεί το όνομα του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε δρόμο» του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Η αρμόδια πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα του προέδρου Γρηγόρη Πασπάτη και έλαβε σχετική απόφαση την οποία και διαβίβασε προς το αρμόδιο Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για να προχωρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Γρηγόρης ΠασπάτηςΟ Γρηγόρης Πασπάτης

Σε αυτό το πνεύμα απάντησε και επίσημα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας σαφές πως δεν υπήρξε ούτε κάποια ολιγωρία ούτε και κάποιο κώλυμα στην όλη διαδικασία, με δεδομένο μάλιστα ότι και ο δήμαρχος Ηρακλείου σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής είχε δεσμευθεί για την προώθηση του αιτήματος. «Όλα έγιναν νόμιμα και γρήγορα» είπε ο κ. Πασπάτης που χαρακτήρισε λάθος την ανακοίνωση της Ν.Δ.

Το θέμα στο Συμβούλιο όλως περιέργως έθεσε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, ο οποίος (λειτουργώντας ως… «εκπρόσωπος» της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε να ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις αλλά για το αν υπάρχει ολιγωρία ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Τι υποστηρίζει η Ν.Δ.

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να πείθεται από τις εξηγήσεις της δημοτικής αρχής και την κατηγορεί ευθέως για το ότι δεν προωθεί το θέμα. Έμμεσα αφήνει μάλιστα αιχμές ειδικά προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρηγόρη Πασπάτη.

«Από τις 14 Ιουνίου έχουμε καταθέσει αίτημα όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του ν. Ηρακλείου, πλην ελαχίστων, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, για την ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου της πόλης του Ηρακλείου σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ όπου και προστίθεται:

«Επειδή το αίτημά μας κατατέθηκε ενάμιση μήνα πριν, μας ικανοποίησε, προς στιγμήν, το γεγονός νομίζοντας ότι θα συζητηθεί στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως, με έκπληξη ενημερωθήκαμε στη συνέχεια και μετά από σχετική ερώτηση που απεύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, σήμερα το πρωί, προς τον δήμαρχο κ. Β. Λαμπρινό και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρ. Πασπάτη, ότι δεν περιλαμβάνεται το ανωτέρω θέμα στη σημερινή συνεδρίαση και ότι ακόμη εξετάζεται…

Να σημειωθεί ότι, όλο αυτό το διάστημα, ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία εκ μέρους της δημοτικής αρχής προς τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου και όσους υπέγραψαν το ανωτέρω αίτημα».

Η ΝΟΔΕ αναφέρεται επίσης στις άμεσες αποφάσεις που έλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου, αλλά και σε άλλους Δήμους τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Επειδή η κωλυσιεργία και ο τρόπος διαχείρισης της δημοτικής αρχής Ηρακλείου αποτελεί ένδειξη αδιαφορίας, παρακαλούμε τον Δήμο Ηρακλείου να φέρει άμεσα το θέμα στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο και με εισήγησή του να προτείνει την ονομασία της περιφερειακής παραλιακής λεωφόρου της πόλης μας, που αποτελεί συνέχεια αυτής που πήρε ήδη απόφαση ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ καταληκτικά και προστίθεται:

«Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση είναι προσβλητική προς τα στελέχη που υπέγραψαν το σχετικό αίτημα, καθώς και τα δεκάδες άλλα στελέχη του κόμματός μας που συντάχθηκαν με αυτό στη συνέχεια, αλλά κυρίως για τη μνήμη του τελευταίου μεγάλου πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».