Στο Ηράκλειο χτυπά από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τις 16 καλύτερες ομάδες νέων ανδρών της Γηραιάς Ηπείρου να μάχονται για τη διάκριση.

Ανάμεσά τους φυσικά και η Εθνική μας που θέλει επιτέλους να κατακτήσει ένα μετάλλιο στην τρίτη της απόπειρα σε ένα μεγάλο τουρνουά στην Κρήτη μετά το 2014 και το 2015. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι ουσιαστικά η γενιά που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στον Βόλο πριν από δύο χρόνια και στην ιστορία της συγκεκριμένης κατηγορίας, μετράει δύο χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό.

Στη διάρκεια της αʼ φάσης που φιλοξενήθηκε σε Χανιά και Ρέθυμνο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εντυπωσιακό όμως τα δύσκολα αρχίζουν από σήμερα με τα νοκ άουτ ματς. Θεωρητικά το πρώτο εμπόδιο που είναι το Μαυροβούνιο, φαντάζει χαμηλό ωστόσο κάθε αντίπαλος χρήζει σεβασμού.

«Θέλουμε να παίζουμε καλά, να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και να κερδίζουμε. Αν γίνουν και τα τρία, θα έρθει η διάκριση» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική ομάδα μένει στο καινούργιο ξενοδοχείο “Ιbis Styles Heraklion Central” μαζί με την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.