Ιογενούς μορφής γαστρεντερίτιδα έδειξαν τα πρώτα δείγματα των μικροβιακών αναλύσεων, που έγιναν στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Λουτρακίου, που «χτυπήθηκαν» μαζικά από τη γαστρεντερολογική λοίμωξη. Στο Κέντρο Υγείας Βιάννου κατέληξε χθες ολόκληρο το χωριό, οι κάτοικοι του οποίου διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα.

Κάποιες περιπτώσεις πιο δύσκολες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς επρόκειτο για άτομα που εμφάνιζαν και άλλα προβλήματα υγείας και στη βάση αυτή κρίθηκε σκόπιμο να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη ιατρική παρακολούθηση.

Όπως προκύπτει, όλα άρχισαν από χθες το απόγευμα, όταν διαδοχικά οι τριάντα κάτοικοι του Λουτρακίου άρχισαν να δυσφορούν και να εμφανίζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Το όλο θέμα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και πανικό στην τοπική κοινωνία σε σχέση με τα αίτια της πρόκλησης του προβλήματος, καθώς υπήρξε έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο να ενοχοποιείται το νερό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Παύλο Μπαριτάκη, η  κινητοποίηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν άμεση, καθώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα μεγάλης αναστάτωσης στη τοπική κοινωνία. Ακριβώς επειδή υπήρξαν υποψίες για το νερό, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να διαπιστωθεί εάν οι εικασίες αυτές είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, πάρθηκαν δείγματα νερο, τα οποία εστάλησαν στο Χημείο για ανάλυση. Εξ αρχής διαπιστώθηκε επίσης ότι τόσο η κατάσταση του δικτύου όσο και των δεξαμενών δεν δικαιολογεί φόβους σε σχέση με το ενδεχόμενο μόλυνσης του νερού.

Για την ακρίβεια, ελέγχθηκε όλο το σύστημα υδροδότησης, το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά να έχει υποστεί δολιοφθορές. Αργά χθες το απόγευμα τα πρώτα δείγματα των μικροβιακών αναλύσεων, που έγιναν στους ασθενείς, έδειξαν ότι η γαστρεντερίτιδα είναι ιογενούς μορφής, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν ενοχοποιείται το νερό του χωριού.

Μένει να δούμε τι θα δείξουν και οι υπόλοιπες μικροβιακές αναλύσεις, τονίζει ο κ. Μπαριτάκης, προκειμένου να μπορούμε να μιλάμε με ακρίβεια για το πώς προκλήθηκε το πρόβλημα, το οποίο αναστάτωσε ένα ολόκληρο χωριό.