Κώτσιος και Μονιάκης μετά τη συμφωνία Κώτσιος και Μονιάκης μετά τη συμφωνία

Και τυπικά παίκτης του ΟΦΗ είναι από χθες ο Μανόλης Μονιάκης. Όπως γράψαμε από χθες, ο παίκτης ήταν στο στόχαστρο και χθες μετά από συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Κώτσιο και αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε, για να αγωνιστεί στον ΟΦΗ. Ο έμπειρος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο για δυο χρόνια και επιστρέφει στον ΟΦΗ μετά από μια διετία, που είχε στη Λάρισα, με την οποία πανηγύρισε άνοδο από τη Βʼ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ, κατηγορία στην οποία αγωνίστηκε τη χρονιά που πέρασε.

Ο Μονιάκης γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1988. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εργοτέλη (2004-6) και ακολούθησαν ο ΟΦΗ (2006-10), ο Ολυμπιακός το 2010, ο δανεισμός στην Κέρκυρα (2011), η επιστροφή στον ΟΦΗ μέχρι το 2015 και η Λάρισα.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε: "Θέλω να κερδίσουμε την άνοδο και να ξεφύγει η ομάδα απο την Β' Εθνικη και να μπορέσω και εγώ να αγωνιστώ με αυτήν ξανά στην Σούπερ Λιγκ" .

Οπως λέει "είμαι χαρούμενος που γύρισα. Εδώ είναι το σπίτι μου, η πόλη μου, η οικογένεια μου. Ήθελα να γυρίσω και θέλω να δικαιώσω τους προπονητές και τους ανθρώπους που είναι στον ΟΦΗ για το γεγονός ότι γύρισα. Ήταν ένα στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου να επιστρέψω. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας".

Μετά τον Μονιάκη η επόμενη μεταγραφή θα είναι εκτός απροόπτου ο Νίκος Ζιαμπάρης με τον κεντρικό αμυντικό του Ηρακλή να έχει έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία. Αντίθετα παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Δαύκου ενώ Μπουρσέλης, Μπολάκης θα γίνει προσπάθεια να δοθούν δανεικοί.

Εξάλλου στο μεταγραφικό μέτωπο ο ΟΦΗ συζητάει με ένα Ισπανό μεσοεπιθετικό. Σε ότι αφορά τους Όστοιτς, Ράντι δεν υπολογίζονται και θα γίνει προσπάθεια για να λυθούν τα συμβόλαιά τους τα οποία είναι για δύο χρόνια.

Σε ισχύ η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοίνωσε χθες και επίσημα ότι προχωράει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 649.800 ευρώ, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έγινε στις 5 Ιουλίου.

Η αύξηση θα γίνει με καταβολή μετρητών και κεφαλαιοποίηση ταμειακών διευκολύνσεων και οποιασδήποτε οφειλής προς μετόχους, εφόσον αυτοί το επιθυμούν, με την έκδοση είκοσι μία χιλιάδων εξακοσίων εξήντα (21.660) κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας εκάστης τριάντα ευρώ (30 ευρώ) και των οποίων η αξία κτήσης ορίζεται στα τριάντα τρία ευρώ (33 ευρώ). Η διάθεση των μετοχών θα γίνει με ιδιωτική εγγραφή αποκλειστικά με καταβολή μετρητών. Για την παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ισχύουν και τα κάτωθι:

Δικαίωμα προτίμησης στην ανωτέρω αύξηση σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό έχουν οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρείας κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο, ήτοι για κάθε μία (1) μετοχή που κατέχουν, θα εγγράφονται για μια (1) νέα μετοχή από αυτές που θα εκδοθούν λόγω της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με ταυτόχρονη καταβολή της αξίας των μετοχών. Η αξία κτήσης μίας μετοχής με ονομαστική αξία τριάντα (30) ευρώ ορίζεται στην τιμή των τριάντα τριών ευρώ (33) ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου που θα προέλθει από την αύξηση αυτή και θεωρείται ότι καλύπτει αυτοδικαίως το ιδρυτικό της εταιρείας αθλητικό σωματείο, Α.Σ. ΟΦΗ, το οποίο και θα λάβει δύο χιλιάδες εκατό εξήντα έξι (2.166) μετοχές. Η αξία των μετοχών που εκδίδονται θα καταβληθούν από τους εγγραφόμενους για την κάλυψη κεφαλαίου της αύξησης μετόχους κατά το λόγο του αριθμού των αποκτώμενων από καθένα από αυτούς μετοχών ταυτόχρονα με την καταβολή της αξίας των μετοχών αυτών. Ήτοι η αξία κτήσης μίας μετοχής με ονομαστική αξία τριάντα (30) ευρώ θα είναι τριάντα τρία (33) ευρώ.

Η προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης για τους υφιστάμενους μετόχους και η δε προθεσμία για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου έχει διάρκεια δύο μηνών (2) από την επομένη της σύγκλησης της Γ.Σ. ήτοι μέχρι 6-9-2017.

Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας (6-9-2017) και εφόσον οι παλαιοί μέτοχοι δεν καλύψουν σύμφωνα με τα παραπάνω το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαθέσει σύμφωνα με το νόμο, το μη αναληφθέν ποσό, ελεύθερα κατά την κρίση του, είτε σε παλαιούς μετόχους που εκδήλωσαν την επιθυμία να αναλάβουν μεγαλύτερο ποσό από την αναλογία τους, είτε σε τρίτους 4 μήνες από την επομένη της Γ.Σ. ήτοι μέχρι την 6-11-2017.