Ο 85χρονος έστρεψε προς τον γιο του την κυνηγετική καραμπίνα Ο 85χρονος έστρεψε προς τον γιο του την κυνηγετική καραμπίνα

Παραδομένος στη θλίψη και στο πένθος που προκάλεσε ο ίδιος σκοτώνοντας άθελά του τον 58χρονο γιο του βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Χανίων ο 85χρονος Χανιώτης, για τον οποίο η μοίρα επέλεξε να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Ο υποκινητής της τραγωδίας, που συγκλονίζει από το περασμένο Σάββατο ολόκληρη τη χώρα, έμελλε στη δύση της ζωής του να γίνει παιδοκτόνος άθελά του. Βαρήκοος, απομονωμένος και φοβισμένος, ο υπερήλικας με την κυνηγετική του καραμπίνα σκότωσε τον γιο του που μπήκε «λαθραία» στο σπίτι του πατέρα του για να δει τι κάνει.

Είχε προηγηθεί μια σειρά γεγονότων που ήταν απαραίτητα για να υπάρξει αυτό το σκληρό, τόσο για τον πατέρα όσο και για τον γιο, τέλος. Το θύμα, πατέρας δύο παιδιών, είχε δύο με τρεις ημέρες να επισκεφτεί τον πατέρα του κι έτσι το Σάββατο το απόγευμα αποφάσισε να πάει στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι στην Παλαιόχωρα μαζί με τη σύζυγό του.

Χτυπώντας την πόρτα του σπιτιού και φωνάζοντας διαρκώς τον πατέρα του να του ανοίξει, ο 58χρονος ανησύχησε που δεν λάμβανε καμία απάντηση και αποφάσισε να παραβιάσει το παράθυρο για να μπει να δει τι συμβαίνει.

Ο 85χρονος όμως, φοβούμενος ότι στο σπίτι εισέβαλε κάποιος κλέφτης, πυροβόλησε τον γιο του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Όταν κατάλαβε το κακό που είχε κάνει, κατελήφθη από αμόκ, πυροβολώντας προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά και προς τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να επέμβουν.

Για ώρες ο τραγικός πατέρας παρέμενε ταμπουρωμένος στο σπίτι του, μην αφήνοντας κανέναν να πλησιάσει. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ απέκλεισαν την περιοχή και μάταια προσπαθούσαν να πείσουν τον 85χρονο να παραδοθεί.

Τελικά στις δυόμιση τα ξημερώματα της Κυριακής άνδρες του Τμήματος Ειδικών Αποστολών πραγματοποίησαν επέμβαση στην οικία του 85χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε ελαφρά έναν εξ αυτών (με σφαίρα που εξωστρακίστηκε), ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Σε βάρος του 85χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.