Η Κέλλυ Βλαχάκη κατά τη χθεσινή συνάντησή της  με τον περιφερειάρχη Σταύρο ΑρναουτάκηΗ Κέλλυ Βλαχάκη κατά τη χθεσινή συνάντησή της με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Εδώ και χρόνια, η Κρήτη έχει δημιουργήσει μια παντοκρατορία στην Αμερική. Υπεύθυνος γιʼ αυτή ο αείμνηστος Ευτύχιος Βλαχάκης, που με την αγάπη του και τις γνώσεις δημιούργησε τα 100 % βιολογικά προϊόντα ECOS.

Όραμα του ιδρυτή της εταιρείας ήταν, εκτός από την Αμερική, να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο και στην Ελλάδα κι αν αυτό ήταν εφικτό, στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. Ο ιδρυτής της εταιρείας μάλιστα, είχε προσδιορίσει τον τόπο δημιουργίας του εργοστασίου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ είχε τονίσει πως κανένας εργαζόμενος σε δικό του εργοστάσιο δεν θα λαμβάνει μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Η “Π” από το 2012 είχε φιλοξενήσει συνεντεύξεις του ιδρυτή της ECOS και της κόρης τουΗ “Π” από το 2012 είχε φιλοξενήσει συνεντεύξεις του ιδρυτή της ECOS και της κόρης του

Λίγα χρόνια μετά το θάνατό του, η κόρη του, Κέλλυ Βλαχάκη, έρχεται στην Κρήτη για να ανακοινώσει ότι έχει στόχο να κάνει πράξη το όραμα του πατέρα της και να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Κρήτη.

Η Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας ήρθε στην Κρήτη με στόχο να γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, που ίδρυσε ο Κρητικός πατέρας της. κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, η κ. Βλαχάκη εξέφρασε την αγάπη της για το νησί και την πρόθεσή της να επενδύσει επιχειρηματικά σε αυτό.

Η κ. Βλαχάκη επισκέφθηκε την Περιφέρεια μαζί με τον φιλέλληνα Αμερικανό κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Καλιφόρνια, την εκπρόσωπο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και καθηγήτρια δρ. Μαρία Χναράκη, καθώς και με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θόδωρο Κατερινάκη, οι οποίοι και έχουν στενές σχέσεις με την οικογένεια Βλαχάκη.

Η Κέλλυ Βλαχάκη ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την παραγωγή της εταιρείας 200 και πλέον καθαριστικών προϊόντων (ECOS), όπου σε πολλά από αυτά χρησιμοποιεί Ελληνικό ελαιόλαδο.

Η κ. Βλαχάκη είπε επίσης στον περιφερειάρχη ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στη Κρήτη 35 φιλοξενούμενοι της, επιφανείς επιχειρηματίες και καθηγητές, για να γνωρίσουν το νησί, να γιορτάσουν τα 50 χρόνια της εταιρείας αλλά και να συζητήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα Βλαχάκη για την επίσκεψη-συνάντηση στη Περιφέρεια και για την πρόθεση της να επενδύσει στο νησί μας προωθώντας την «πράσινη οικονομία» και «κρατώντας γέφυρα συνεργασίας» με τον τόπο καταγωγής της, σε μια περίοδο που η Κρήτη έχει ανάγκη από υγιείς επενδύσεις.

Ο κ. Αρναουτάκης αποχαιρετώντας έδωσε στη κ. Βλαχάκη και στον Ελληνοαμεριακανό κοσμήτορα ενθυμήματα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης.