Σε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις απομάκρυνσης των Ρομά, που έχουν αναπτυχθεί σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης συμφώνησαν χθες να προχωρήσουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο ειδικής σύσκεψης που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτό. Το πρώτο σημείο επέμβασης θα είναι το πάρκινγκ Καστρινάκη, στο οποίο τις προηγούμενες μέρες κάηκε ένα όχημα μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε ανάμεσα στους Ρομά του καταυλισμού που τείνει να δημιουργηθεί στην περιοχή.

Επιχείρηση απομάκρυνσης των Ρομά θα γίνει επίσης και στο πάρκο της Χρυστομιχάλη Ξυλούρη, όπου οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει 86 υπογραφές και ζητούν να απελευθερωθεί το πάρκο από όλους όσοι έχουν κάνει παράνομη κατάληψη. Επίσης αντίστοιχη επιχείρηση θα γίνει στο Ικάριο στη Ν. Αλικαρνασσό και συγκεκριμένα στην περιοχή των πρώην σφαγείων, όπου έχουν εντοπιστεί νέες εστίες δημιουργίας καταυλισμού των Ρομά.

Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Μαρίνο Παττακό, η επέμβαση αυτή είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος στην προσβλητική αλλά και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλα σημεία που καταλαμβάνονται παράνομα από Ρομά, προκαλώντας σοβαρότατα επεισόδια και αναταραχές.