Σύμφωνα με τη δικογραφία πυροβόλησαν και τα δύο αδέλφιαΣύμφωνα με τη δικογραφία πυροβόλησαν και τα δύο αδέλφια

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο αδελφών, οι οποίοι φέρονται να άνοιξαν πυρ σε γνωστό μπαρ της παραλιακής λεωφόρου ενώ «έσφυζε» από κόσμο, εξέδωσε η αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Είναι πολύ πιθανόν ωστόσο οι δύο νεαροί, ηλικίας 25 και 27 ετών, από χωριό του Μονοφατσίου, να επιλέξουν να παρουσιαστούν από μόνοι τους  ενώπιον της Δικαιοσύνης, συνοδεία συνηγόρου.

Σύμφωνα  με τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, και οι δύο φέρονται να έκαναν χρήση όπλου. Από κει και πέρα οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε σχέση με τα ευρήματα που έχουν αποσταλεί, ενώ αναμένονται και οι ισχυρισμοί που θα προβάλλουν οι ίδιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα όσα ασύλληπτα εκτυλίχθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες θαμώνες. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή, ο απόηχος της οποίας μέχρι και σήμερα συζητείται σε «πηγαδάκια». Με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομικές πηγές αλλά και τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν στην «Π», μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα ο χώρος μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη» με τις σφαίρες να πέφτουν…βροχή. Οι θαμώνες πανικόβλητοι έτρεχαν να προστατευθούν κάτω από τραπεζάκια και πίσω από τα μπαρ. Οι πυροβολισμοί είχαν ως στόχο έναν 35χρονο, επίσης από το Μονοφάτσι, ο οποίος συνοδευόταν στο μπαρ από την έγκυο σύζυγό του. Πιθανότατα από εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίστηκε και ένας 36χρονος θαμώνας.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρχε παλιά «έχθρα». Λέγεται ότι είχαν καταβληθεί προσπάθειες να επέλθει «σασμός», στο τέλος υπήρξε μία άτυπη συμφωνία να μην εμφανίζεται ο ένας σε χώρο που βρισκόταν ο άλλος.

Ο 35χρονος φέρεται να δέχτηκε στο σώμα του εννέα σφαίρες, χωρίς καμία να πλήξει ζωτικό όργανο.

Θαμώνες που βρέθηκαν άθελά τους μπροστά στο σκηνικό περιέγραψαν στην «Π» ότι των πυροβολισμών προηγήθηκε συμπλοκή. Πρώτα, όπως είπαν, ξεκίνησαν τα «άγρια βλέμματα», μετά ακολούθησε «πέταγμα ποτηριών», έπεσαν μπουνιές και στο τέλος ήρθαν και οι πυροβολισμοί.

«Πήγαμε έντρομοι να κρυφτούμε προς το μπαρ. Ακούσαμε όμως πολύ καθαρά εννέα πυροβολισμούς. Μπαμ-μπαμ και πάει λέγοντας. Ήταν συνεχόμενοι» είναι η ακριβής περιγραφή των αυτοπτών μαρτύρων. Όταν πλέον σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν.

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, ήταν τέτοιος ο τρόμος που σε δευτερόλεπτα άδειασε το μισό μαγαζί. «Περίπου στις 5 τα ξημερώματα έβλεπες 300 άτομα μέσα στον δρόμο της παραλιακής».