Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να διαχειριστεί τις παρενέργειες του μεγάλου κραχ που προκλήθηκε στο σύστημα υδροδότησης της πόλης, ενώ μεγάλο ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει η παρουσίαση ενός συγκροτημένου, αποτελεσματικού σχεδίου διαχείρισης των πραγματικών αναγκών της πόλης το οποίο ακόμα δεν έχουμε δει.

Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προσπάθεια επίλυσης των εκρηκτικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν με τον πρώτο καύσωνα, περιοχές στα λεγόμενα ψηλά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στις Βασιλειές, τη Σύλαμο, τον Αγ. Βλάση, τον Μαραθίτη, τη Φορτέτσα, τον Άγιο Ιωάννη Κνωσού και τις Μεσαμπελιές εξακολουθούν να παίρνουν νερό με το σταγονόμετρο, ενώ μετʼ εμποδίων εξελίσσεται η υδροδότηση και στην ενδοχώρα του Δήμου, με τους κατοίκους του Προφήτη Ηλία να διαμαρτύρονται έντονα γιατί οι βρύσες τους έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει.

Οξύτατα είναι τα προβλήματα και στον μεγαλύτερο τουριστικό δήμο της Κρήτης, τη Χερσόνησο, όπου η δημοτική αρχή δείχνει ως βασικό υπαίτιο το … φράγμα Αποσελέμη, καθώς, λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων, έγιναν μεγάλες περικοπές και στις διατιθέμενες ποσότητες νερού, με συνέπεια να μην καλύπτονται οι ανάγκες της περιοχής.