Παλιοί παράγοντες του ΟΦΗ με την Σάσα Βαρδινογιάννη μετά τα αποκαλυπτήριαΠαλιοί παράγοντες του ΟΦΗ με την Σάσα Βαρδινογιάννη μετά τα αποκαλυπτήρια

Στιγμές από το μεγαλείο του ΟΦΗ τις δεκαετίες του ΄80 και του ʼ90 ξαναζωντάνεψαν το πρωί του Σαββάτου στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θόδωρου Βαρδινογιάννη και παράλληλα τα θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.

Η τελετή έγινε παρουσία της συζύγου του αείμνηστου Θόδωρου Βαρδινογιάννη Σάσας, παλιών και νέων παραγόντων της ομάδας, φιλάθλων και εκπροσώπων των πολιτικών και τοπικών αρχών. Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση των εργασιών της εκκλησίας και η κατασκευή της προτομής έγινε μετά από ενέργειες του μέλους του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Αντώνη Κοτσιφάκη, αλλά και την οικονομική συμβολή παλιών παραγόντων της ομάδας και φίλων του ΟΦΗ.

Άπαντες στις αναφορές τους μνημόνευσαν τη μεγάλη αγάπη που είχε ο εκλιπών για τον ΟΦΗ, αλλά και τη σπουδαία συμβολή του στην καθιέρωση της ομάδας μέσα στις πρώτες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιάννης Παπαματθαιάκης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ):

«Θέλω να συγχαρώ τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης, η οποία θυμίζει χρόνια παλιά, χρόνια ευτυχισμένα, με έναν άνθρωπο που αγαπήσαμε και μας αγάπησε και μετά που πέθανε, εγώ δήλωσα ότι πέθανε και ο ΟΦΗ και δυστυχώς έτσι ήταν».

Νίκος Δουλουφάκης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ)

«Δεν είναι μόνο ο Θόδωρας που βοήθησε τον ΟΦΗ. Τον ΟΦΗ τον βοήθησε όλη η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τον ηγέτη της τον Βαρδή. Ακολούθησε ο Θόδωρος και ο ΟΦΗ έγινε αυτή η μεγάλη ομάδα που έμαθε όλη η Ελλάδα».

Κώστας Καζανάκης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ)

«Έπρεπε να έχει γίνει αυτό πριν από πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς κάποιες καταστάσεις δεν το επέτρεψαν. Είναι πραγματικά μικρή η τιμή που του κάνουμε για τα όσα πολλά έχει προσφέρει στον ΟΦΗ και την Κρήτη».

Κώστας Ρεπανάκης (πρώην γενικός αρχηγός του ΟΦΗ)

«Η προσφορά του Θόδωρου Βαρδινογιάννη στον ΟΦΗ υπήρξε τεράστια. Έπρεπε ο ΟΦΗ να έχει εκμεταλλευτεί τη μεγάλη αγάπη του Θόδωρα και μετά τον θάνατο του».

Γιάννης Δανδάλης (πρόεδρος Ερ. ΟΦΗ)

«Έστω και καθυστερημένα ο ΟΦΗ έκανε το αυτονόητο. Να τιμήσει τον φυσικό ηγέτη του και τον ευεργέτη του».

Αντώνης Κοτσιφάκης (μέλος Δ.Σ. Ερ. ΟΦΗ)

«Εδώ κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου θα γίνεται μια μεγάλη γιορτή για να μην ξεχνάμε. Βοήθησαν φίλοι, παλιοί διοικούντες, φίλοι του ΟΦΗ, ανώνυμοι και επώνυμοι και θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους».

Παναγιώτης Σπυριδάκης (γεν. γραμματέας Ερ. ΟΦΗ)

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ειδικά στον μεγάλο άνθρωπο και οραματιστή, τον αείμνηστο Θόδωρα. Όσοι πρόσφεραν για να γίνουν όλα όσα βλέπετε είναι πολλοί και τους ευχαριστώ».

Νίκος Συριγωνάκης (μέλος Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925)

«Τα έργα αυτά αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής, ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΟΦΗ. Εύχομαι όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα μας να συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι».

•Εβδομάδα Γ. Συνέλευσης (5/7) αλλά και μεταγραφών είναι αυτή που ξεκίνησε στον ΟΦΗ. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, χωρίς φυσικά κανένα από αυτά να επιβεβαιώνεται επισήμως.

Η περίπτωση του 36χρονου Λουκά Βύντρα που αποχωρεί από την Ομόνοια φαίνεται πως αποτελεί αποκύημα φαντασίας, ωστόσο πιθανόν να μην ισχύει το ίδιο για τον 22χρονο Δημήτρη Σιώπη (δεξί μπακ) που είχε φέτος μια καλή σεζόν στη Σπάρτη και έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Επίσης προτάθηκε ο 32χρονος αριστερός μπακ Βασίλης Γκόλιας που έπαιξε φέτος στα Τρίκαλα και μάλιστα σκόραρε στο «Γεντί Κουλέ».