Με έξι εκθέσεις που ανοίγουν ταυτόχρονα τις πύλες τους στο κοινό, με ακροβάτες, θέατρο σκιών συναυλία του διεθνούς φήμης συγκροτήματος των «Encardia» και άλλες εκπλήξεις, ξεκινάει σήμερα το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθʼ οδόν».

Οι εκθέσεις ανοίγουν ταυτόχρονα τις πύλες τους στις 11 το πρωί.

Παράλληλα, το «τραίνο της χαράς», με επιβάτες την ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ και μαθητές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, περιηγείται δυο φορές το κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας αφειδώς τις νότες χαράς του L.V. Beethoven. Διευθύνει: ο Νίκος Αντωνακάκης.

Αφετηρία (12.00) Πλατεία 18 Άγγλων.

Επίσης, στις 7 το απόγευμα στο πρόστυλο της Βασιλικής οι βιρτουόζοι Leonardo Sopri (βιολί) και Μανώλης Σγουρίδης (βιολοντσέλο), σας καλωσορίζουν και φέτος στο φεστιβάλ με εξαίσιες μουσικές.

Στις 9 το βράδυ οι χαρούμενοι τυμπανιστές της BATALA CRETA, οι φασαριόζοι ξυλοπόδαροι και οι ζογκλέρ των ACTIVE FLOW PERFORMERΜΑΝCES έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από την Βασιλική, για να ξεκινήσουν μαζί σας την καθιερωμένη πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας.

Στις 9.15 το βράδυ, ο «μετρ» του θεάτρου Σκιών Άθως Δανέλης και ο δεξιοτέχνης Γιάννης Παπαδόπουλος κηρύσσουν, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο, την έναρξη του Φεστιβάλ και παρουσιάζουν τους συντελεστές της βραδιάς.

Στη συνέχεια, οι “Active flow performances”, βάζουν... φωτιά στη σκηνή.

Ακόμα, με χορό και μουσική, με ταραντέλες κι ερωτικά τραγούδια, το διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο σχήμα, των Encardia, μετατρέπει μπροστά σας, τη ζωή σε… παραμύθι!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.