Η διαβούλευση θα κρατήσει ένα 10ήμεροΗ διαβούλευση θα κρατήσει ένα 10ήμερο

Μια μεγάλη δημόσια διαβούλευση ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου για τα πιο κρίσιμα κυκλοφοριακά ζητήματα που απασχολούν την πόλη, ανάμεσα στα οποία είναι η χρήση των μίνι μπας και συγκεκριμένα των δύο διαδρομών που θα διανύουν.

Ένα δεκαήμερο έχουν στη διάθεσή τους ο Ηρακλειώτες αλλά και οι τοπικοί φορείς να διατυπώσουν τις θέσεις τους ή τις πιθανές ενστάσεις τους στα νέα δρομολόγια που έχουν χαραχτεί στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για την απομάκρυνση των ΙΧ από το κέντρο της πόλης.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε δύο διαφορετικά σημεία της παραλιακής ζώνης και από εκεί να πάρουν το λεωφορείο που θα διανύει δύο διαφορετικά δρομολόγια για να τους μεταφέρει στο κέντρο. Συγκεκριμένα οι διαδρομές που θα ακολουθούν τα λεωφορεία είναι δύο: Η πρώτη έχει ως εξής: Λιμάνι - λ. Εθνικής Αντιστάσεως - λ. Ικάρου - Αστόρια - λ. Δικαιοσύνης - 1821 - πλατεία Κορνάρου - Έβανς (μεγάλη) - λ. Πλαστήρα - Πολιτιστικό Κέντρο - Χανιώπορτα - λ. Καλοκαιρινού - Γιαμαλάκη - Μιτσοτάκη - ενετικό λιμάνι - ΟΛΗ - λιμάνι.

Η δεύτερη γραμμή (πράσινη γραμμή) θα έχει αφετηρία και τέρμα το Παγκρήτιο Στάδιο και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Παγκρήτιο Στάδιο-Καράβολας-Τάλως- “Μητέρα” - Αρχ. Μακαρίου - λ. Καλοκαιρινού - Αγίου Μηνά-Πλατεία Κορνάρου- Αβέρωφ-Αστόρια-λ. Δικαιοσύνης - λ. Καλοκαιρινού - Γιαμαλάκη-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας- “Μητέρα”-Τάλως - Καράβολας - Παγκρήτιο Στάδιο.

Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τα δρομολόγια αυτά και μέσα σε ένα δεκαήμερο να καταθέσουν τις απόψεις τους, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής αποφασίστηκε να τεθούν σε διαβούλευση και άλλες κυκλοφοριακές αλλαγές σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου ανάμεσα στις οποίες επί η Μαλικούτη και Ιδομενέως.

Επίσης η επιτροπή έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως για τη δημιουργία του κόμβου στη συμβολή των οδών Πετράκη, Φραγκάκη, Μεσσαράς και λ. 62 Μαρτύρων.