O κ. Thomas EllerbeckO κ. Thomas Ellerbeck

Η Κρήτη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των πελατών της TUI, του μεγαλύτερου tour operator στον κόσμο, και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει προορισμό πρότυπο στον τομέα των καινοτόμων και βιώσιμων μορφών ανάπτυξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιδρύματος TUI Care Foundation και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου, κ. Thomas Εllerbeck. Όπως είπε ο ίδιος στο Tourism Today, η στενότερη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής. Στο ερώτημα γιατί η TUI επέλεξε την Ελλάδα και ειδικότερα την Κρήτη για να ξεκινήσει το πρόγραμμά της, απάντησε:

“Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις τρεις σημαντικότερες αγορές της TUI παγκοσμίως, η δε Κρήτη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των πελατών της TUI στη Μεσόγειο. Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με τους τοπικούς επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού και πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η Κρήτη. Με την πρωτοβουλία του προγράμματος «TUI cares for Crete», ενισχύουμε περαιτέρω την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό και ανοίγουμε νέες δυνατότητες στους τοπικούς οινοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς. Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί μπορεί να γίνει πρότυπο για τη βιώσιμη γεωργία και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, κάτι που θα βοηθήσει την Ελλάδα στο να γίνει ένας ακόμα πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με σεβασμό στο περιβάλλον, την τοπική παραγωγή και την τοπική κοινωνία”.

Όσον αφορά στον επόμενο προορισμό, μετά την Κρήτη, σημείωσε: “Εστιάζουμε πρώτα στην επιτυχή υλοποίηση του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος στην Κρήτη. Μέσω της TUI Care Foundation υλοποιούμε 30 έργα σε 25 χώρες και είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση νέων δράσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε”.