Του Αντώνη Παπουτσάκη

Πριν μερικές μέρες το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο πανηγύρισε μια μεγάλη επιτυχία. Ο,τι δεν έκαναν οι άνδρες του ΟΦΗ πέτυχαν τα “μωρά” του συλλόγου. Δηλαδή οι K19 του ΟΦΗ κατέκτησαν το Πρωτάθλημα της Βʼ Εθνικής. Εντάξει, θα πει κάποιος. Σιγά το πρωτάθλημα. Ε, όχι φίλε μου.

Ένα πρωτάθλημα ακόμα κι αν στον όμιλο του ΟΦΗ ήταν μόλις τρεις ομάδες, είναι πρωτάθλημα και φυσικά όταν περνάς από τους σκοπέλους των ημιτελικών και φτάνεις σε τελικό, τότε εκτός από τα αθλητικά προσόντα σου θέλεις και ψυχή, πάθος για να τα καταφέρεις.

Και ο ΟΦΗ πήρε την κούπα, διότι επί 12 μήνες ο προπονητής του Βασίλη Πλεσίτης εργάστηκε σκληρά και κατέθεσε αυτά που ξέρει χρόνια τώρα κι εφαρμοζε με επιτυχία στον Εργοτέλη, εκεί όπου έκανε τη διατριβή του. Πέρα των άλλων, μαζί με τους συνεργάτες του (Μηνά Πίτσο, Λευτέρη Πουπάκη, Αλκη Πλουσή) επέλεξαν τους πιο αξιόλογους παίκτες από το τοπικό πέρυσι το καλοκαίρι και πήραν ορισμένους από ομάδες εκτός Κρήτης.

Με κάποια παιδιά από τον ΟΦΗ '94 δημιούργησαν την K19 και την “μπόλιασαν” με το πάθος του ΟΦΗ. Αυτό ήταν. Κατάφεραν να καλύψουν την ανοργανωσιά του πρωταθλήματος νέων με 30 και βάλε φιλικά και δουλεύοντας επαγγελματικά έφτασαν στην κορυφή του... Ολύμπου.

Τώρα όλοι φωνάζουν “Ανεβάστε τη βασική ενδεκάδα στην ΠΑΕ, να μπαίνει αλλαγή και να μην πετάτε χρήματα σε παγκίτες!!”. Υπερβολή; Πάντα σε παρόμοιες επιτυχίες νέων ακούγονται αυτά αλλά... Αλλά η εμπειρία δείχνει ότι δεν πρόκειται όλοι που τώρα γεύτηκαν ένα τίτλο να κάνουν καριέρα. Θα ξεχωρίσουν κάποιοι.

Ε, σʼ αυτούς θα πρέπει να επενδύσει ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ. Υπάρχει μέλλον για όσους ξεχωρίσουν; Ναι, αρκεί ο Νίκος Παπαδόπουλος να συνεχίσει να πιστεύει στους νέους (τα... διαπιστευτήριά του τα έχει καταθέσει από τη θητεία του στον Ηρακλή) και οι παίκτες να δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά, πιο επαγγελματικά. Υπομονή χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια απʼ όλους για να μην χαθεί άλλη μια φουρνιά παικτών.

Υ.Γ. Χθες δύο παίκτες, οι Πλευράκης και Παναγιώτου,

υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια με τον ΟΦΗ.