Ενδοδημοτική μάχη με φόντο τα Ληνοπεράματα στο ΜαλεβίζιΕνδοδημοτική μάχη με φόντο τα Ληνοπεράματα στο Μαλεβίζι

«Μάχη» ξέσπασε στο Μαλεβίζι με φόντο την επικείμενη επένδυση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην περιοχή των Ληνοπεραμάτων.

Η παράταξη «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» εγκαλεί τη δημοτική αρχή για το ότι γνώριζε ακριβώς τι συνέβαινε με την επικείμενη επένδυση, αφού είχε στα χέρια της σχετικό έγγραφο από τον Μάιο. Σύμφωνα με τους «Ελεύθερους Δημότες», η δημοτική αρχή δεν επέδειξε ούτε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά αλλά ούτε και την ετοιμότητα να χειριστεί ένα θέμα – φωτιά για την περιοχή των Ληνοπεραμάτων και τον Δήμο γενικότερα.

Το θέμα τόσο των Ληνοπεραμάτων, όσο και της κόντρας, έχει αναδείξει με δημοσιεύματα και σχόλιό της η «Π», στα οποία και αναλύονται όλες οι προεκτάσεις.

Σε επίπεδο αντιδράσεων, η παράταξη «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων για ένα «ξεχασμένο» Master Plan το οποίο ενεργοποιείται και θέτει πολλά ερωτήματα. Η παράταξη υποστηρίζει πως η δημοτική αρχή έδειξε να αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη, κάνοντας πως δεν γνώριζε, ενώ είναι γνωστό τόσο το ότι υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση για το θέμα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, όσο και το ότι η οποιαδήποτε κατασκευή στα Ληνοπεράματα είναι αντίθετη με τις προθέσεις των κατοίκων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» υποστηρίζουν ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Ληνοπεραμάτων και την ένταξή τους στο σχεδιασμό ήπιων, οικολογικά και κοινωνικά βιώσιμων δραστηριοτήτων. Σημειώνεται βέβαια ότι η συγκεκριμένη διεκδίκηση δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις συνολικές διεκδικήσεις των φορέων του Δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίοι και παρευρέθηκαν στις συσκέψεις. Στο ίδιο μήκος κινείται και η έκκληση της δημοτικής παράταξης προς τους εμπλεκόμενους φορείς να αποδείξουν ότι δρουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και εμπιστεύονται την τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο θεωρείται αυτονόητο, όπως επισημάνθηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων στις συσκέψεις, ακόμα και από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος.

Οι αντιδράσεις ωστόσο των «Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου» προκάλεσαν την άμεση απάντηση της δημοτικής αρχής, σε ανακοίνωση της οποίας τονίζεται πως οι «Ελεύθεροι Δημότες» διαδίδουν ασύστολα ψεύδη και επιδίδονται σε τακτικισμούς. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως σε όλες τις συναντήσεις υπήρχε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, οπότε είναι αδιανόητο εκ των υστέρων να διαδίδεται ένα κείμενο ενάντια στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής.

«Για μια ακόμα φορά, κατά την προσφιλή τακτική της, η παράταξη «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» διαδίδει ανακρίβειες και ψεύδη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, και προστίθεται:

«Ετούτη όμως την ώρα που σύσσωμη η δημοτική αρχή και η κοινωνία του Μαλεβιζίου γενικότερα δίνουν μια ακόμα πολύ σκληρή μάχη για τα Ληνοπεράμματα, δεν μας επιτρέπεται να χάνουμε ούτε λεπτό σε τακτικισμούς περασμένων εποχών.Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου συνεχίζει τον αγώνα, όπως κάνει σταθερά και ακλόνητα από το 2011 που ανέλαβε τις τύχες του Μαλεβιζίου, μαζί και η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε για αυτόν τον σκοπό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε και την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο».