“Η TUI νοιάζεται για την Κρήτη” το νέο πρότζεκτ του κορυφαίου ομίλου“Η TUI νοιάζεται για την Κρήτη” το νέο πρότζεκτ του κορυφαίου ομίλου

Εκπρόσωποι του ομίλου της TUI έρχονται στην Κρήτη για να παρουσιάσουν το πιλοτικό πρόγραμμα που αρχίζει από την Κρήτη η TUI Γερμανίας, στοχεύοντας στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Η TUI νοιάζεται για την Κρήτη” και περιλαμβάνει ένα δίκτυο που θα συνδέσει 47 οινοπαραγωγούς, 2 αμπελώνες, 25 παραγωγούς ελαιολάδου και ένα ελαιοτριβείο με τον τουριστικό κλάδο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Κρήτης σε υπόδειγμα προορισμού διακοπών βιώσιμης διατροφής.

Με το νέο πρότζεκτ στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός και να ανοιχθούν νέες προοπτικές για τους παραγωγούς κρασιού και ελαιόλαδου, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck.

Το πρότζεκτ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα δύο αυτά προϊόντα της Κρήτης καθώς και στην οικολογική καλλιέργεια και επεξεργασία των τροφίμων. Δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας θα συνοδεύουν το πρότζεκτ.

Επιπλέον, προκειμένου να ενθαρρύνο-νται οι τουρίστες να επισκέπτονται τοπικές μονάδες παραγωγής και να συνομιλούν απευθείας με τους παραγωγούς, αναπτύχθηκε ένα καινοτόμο και διαδραστικό πρόγραμμα εκδρομών.

Στόχος είναι μακροπρόθεσμα να βελτιωθεί η ποιότητα των τροφίμων στα ξενοδοχεία, να αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στο περιβάλλον από τις καλλιέργειες και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Οι επισκέπτες θα επωφελούνται ακόμα από μεγάλο εύρος προσφορών διατροφής σε ξενοδοχεία και εκδρομές.

Η TUI Care Foundation διαθέτει περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε όλο τον κόσμο μέσα από 30 πρότζεκτ σε 25 χώρες.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου θα βρίσκονται στο νησί την Κυριακή και τη Δευτέρα και θα συνοδεύονται από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων μοναστήρια, ελαιοτριβεία, οινοποιεία κ.α.