Τελικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβγαλε από τη δύσκολη θέση την αξιωματική και λοιπή κραυγάζουσα αντιπολίτευση, για την υπόθεση του Noor 1 και την εμπλοκή Καμμένου, προκειμένου να μιλήσει ισοβίτης για συγκεκριμένο πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται με το ναρκοπλοίο. Το Μαξίμου κάλεσε τη ΝΔ να πει ποιος είναι ο επιχειρηματίας που θίγεται, αλλά από την Πειραιώς …σιγή. Το ίδιο και η Δημοκρατικής Συμπαράταξη που έφερε το θέμα στη Βουλή, στοχεύοντας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά αποσιωπώντας το όνομα του επιχειρηματία που θίγεται και κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν με την υπόθεση.

Το «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που χθες κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Πάνου Καμμένου για σκευωρία. Μάλιστα με δήλωσή του εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέροντας ότι εξαντλήθηκαν τα όρια της υπομονής του για τη σκευωρία εναντίον του.

Προσθέτει επίσης ότι η σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να εκβιαστεί και να παραμερίσει για νʼ αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του τύπου και της ενημέρωσης. Χαρακτηρίζει επίσης τον Πάνο Καμμένο ως εκ των βασικών οργανωτών της σκευωρίας.

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τη δήλωση του επιχειρηματία απουσιάζει κάθε αναφορά στο Noor 1. Ακόμα, στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης δεν αναφέρεται καθόλου στο χώρο του ποδοσφαίρου, απʼ όπου πραγματικά ξεκίνησαν οι πρώτες αναφορές και συντηρήθηκαν για αρκετά μεγάλο διάστημα. Όσο για τον τύπο και την ενημέρωση που επικαλείται, στις περισσότερες των περιπτώσεων αντιμετώπισαν την υπόθεση του Νoor 1 πλημμελώς, επιδερμικά και προκαλώντας πολλά ερωτηματικά που εκ των υστέρων μπορούν νʼ απαντηθούν.