Ήρεμες ποιοτικές διακοπές αναζητούν οι πελάτες των ξενοδοχείων μόνο για ενήλικεςΉρεμες ποιοτικές διακοπές αναζητούν οι πελάτες των ξενοδοχείων μόνο για ενήλικες

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Διακοπές με ηρεμία, ιδιωτικότητα, και ποιοτικές υπηρεσίες, μακριά από τις παιδικές... φωνές, αναζητούν οι πολυπληθείς πελάτες των ξενοδοχείων adults only, των συγκροτημάτων δηλαδή που απευθύνονται μόνο σε ενήλικες. Και στην Κρήτη υπάρχουν ήδη αρκετές μονάδες που έχουν υψηλές πληρότητες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Το πρώτο στην Κρήτη

Το πρώτο ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες, το “The Island”, λειτούργησε στις Γούβες το 2011. Ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Μιχαλάκης μάς είπε: “Αυτό το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε. Αυτό που στην ουσία κάναμε, είναι να φτιάξουμε μια καινούρια πίτα, με βασικό στοιχείο την ποιότητα”.



Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του τα ξενοδοχεία αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τις διακοπές τους σε ένα ήρεμο, ωραίο περιβάλλον, με καλές υπηρεσίες. “Στην αρχή είχαμε πελάτες άνω των 50 ετών, τώρα οι ηλικίες είναι πολύ μικρότερες” ανέφερε προσθέτοντας ότι πρόκειται για πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, οι οποίοι μάλιστα σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι επαναλαμβανόμενοι.

“Στο ξενοδοχείο μας” είπε “έχουμε 3.000-4.000 επαναλαμβανόμενους πελάτες κάθε χρόνο κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα”. Άλλωστε, όπως τονίζει ο ίδιος, “η ποιότητα πάντα ανταμείβεται”.

Από τον Ιούνιο του 2015, λειτουργεί στη Χερσόνησο και το ξενοδοχείο Insula Alba, ιδιοκτησίας Δημήτρη Τρυπάκη, το οποίο επίσης απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.



Η διευθύντρια Στέλλα Μανιουδάκη ανέφερε: “Το προτιμούν ζευγάρια που θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την παιδική φασαρία. Ζευγάρια που έχουν ή δεν έχουν παιδιά και θέλουν να κάνουν ποιοτικές, ήρεμες διακοπές.

Τους ενδιαφέρουν η ιδιωτικότητα, η διακριτικότητα, το καλό φαγητό, το καλό σέρβις. Θα έλεγα ότι η μέση ηλικία των πελατών είναι από 30-45 ετών και πρόκειται κυρίως για Ευρωπαίους και λίγους Ρώσους”.



“Τα ξενοδοχεία adults only είναι μια σχετικά νέα τάση για την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά σε όλο τον κόσμο και η ζήτηση είναι μεγάλη” σημείωσε ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ο οποίος είπε στην “Π”: “Βρίσκονται στον αντίποδα των “Family hotels”, των ξενοδοχείων, που απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά. Ήδη στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα από 10 ξενοδοχεία ενηλίκων και εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθούν και άλλα. Είναι σημαντικό να προσφέρεις εξειδικευμένες υπηρεσίες και μάλιστα με τη σφραγίδα της ποιότητας, γιατί είναι πάντα ανταποδοτική” υπογράμμισε.