Η ξέφρενη κούρσα των εκπτώσεων σε όλα τα μικρά και μεγάλα δημόσια έργα έχουν προκαλέσει νευρικότητα στην αυτοδιοίκηση για το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, θέτοντας ευθέως ζητήματα σε σχέση με την ποιότητα κατασκευής και σε σχέση με το χρόνο παράδοσής τους. Το κακό έχει παραγίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει στα άκρα τον ανταγωνισμό, οι εργοληπτικές εταιρείες δίνουν εκπτώσεις που ξεκινούν από 55% και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 70%!

Ενδεικτικά, στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων οι εκπτώσεις που δόθηκαν σε έντεκα έργα που βγήκαν στον αέρα κινήθηκε ανάμεσα στο 62-73%! Αντίστοιχα στον Δήμο Ηρακλείου δύο μεγάλες εργολαβίες, αυτή της ανάπλασης της Δικαιοσύνης και της αποκατάστασης του Καπετανάκειου εκτινάχθηκαν πάνω από το 60%.

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μπορέσουμε να βρούμε χρήματα και να καταφέρουμε να εντάξουμε μέσα σε προγράμματα έργα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τον τόπο μας και τελικά φτάνουμε στο σημείο να φοβόμαστε μήπως τα έργα μείνουν ανολοκλήρωτα και απομείνουν κουφάρια» τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μ.Κοκοσάλης.