
Για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, όπου κάθε χρόνο διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες, προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη λειτουργία φαρμακείου στο ισόγειο του αερολιμένα και συγκεκριμένα σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο ιατρείο.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου και αφορά στην εκμίσθωση του καταστήματος για 3 χρόνια με τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος το ποσό των 3.000 ευρώ.
Η προκήρυξη αναφέρει ότι αναγνωρίζεται η ανάγκη της λειτουργίας του για την εξυπηρέτηση των διακινούμενων επιβατών, ασθενών και τον προσπορισμό εσόδων στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Προκηρύσσουμε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τους προσαρτημένους στην παρούσα διακήρυξη όρους, για την εκμίσθωση του δικαιώματος χρήσης χώρου προς άσκηση του δικαιώματος λειτουργίας καταστήματος φαρμακείου στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” (ΚΑΗΚ) για τρία χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιθαγένειας κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ?). Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου “Νικ. Καζαντζάκης” (ΚΑΗΚ) στις 30 Μαΐου από 11.30 έως 12.00 π.μ. από τριμελή επιτροπή που θα συγκροτηθεί με απόφαση σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και θα εκδοθεί από τον οικείο αερολιμενάρχη. Ο κυρίως φάκελος που περιέχει τα δικαιολογητικά συμμετοχής στον διαγωνισμό, τις εγγυητικές επιστολές και τον ξεχωριστό σφραγισμένες φάκελο της οικονομικής προσφοράς θα δοθεί απευθείας στην επιτροπή πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Προσφορά που κατατίθεται μετά την ορισθείσα ημερομηνία και ώρα διενέργειας του διαγωνισμού επιστρέφεται στον εκπροθέσμως προσφέροντα χωρίς να αποσφραγιστεί”. Η περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού θα δημοσιευθεί σε δύο οικονομικές εφημερίδες δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν τη διενέργειά του και θα κοινοποιηθεί στα Εμπορικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών, Πειραιώς και Κρήτης. Διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους Διακήρυξης και αντίγραφα αυτής θα παρέχονται από το Τμήμα Οικονομικών Εκμεταλλεύσεων και Προσόδων (Γʼ) της Δ/νσης Οικονομικού και Εφοδιασμού της Κεντρικής Υπηρεσίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οδός Βασ. Γεωργίου 1, Ελληνικό, τηλ. 210-8916293 από 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.. Η λειτουργία φαρμακείου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι ένα αίτημα χρόνων, καθώς πάρα πολλές φορές οι επιβάτες, οι εργαζόμενοι, αλλά ακόμη και οι γιατροί του ιατρείου αναζητούν φάρμακα, ακόμη και ένα απλό παυσίπονο και δεν μπορούν να το βρουν εντός του χώρου του αερολιμένα.

