Να, λοιπόν, που ξαφνικά το πρωτάθλημα της Γʼ Εθνικής στον 4ο όμιλο απέκτησε ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την μάχη της παραμονής. Μέχρι πρότινος φαινόταν ότι αφορούσε δυο μόνο ομάδες, την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ και τον Ηλυσιακό, αλλά τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών έχουν βάλει κι άλλες ομάδες στο «κόλπο» με αποτέλεσμα να έχουν… πάρει φωτιά τα κομπιουτεράκια.
Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε η μάχη της παραμονής δεν ενδιαφέρει μόνο της ομάδες της ουράς αλλά και της κορυφής.

Τόσο ο Εργοτέλης όσο και ο Ιωνικός παίζουν με ομάδες που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη και τα αποτελέσματα των επόμενων αγωνιστικών ενδεχομένως να μην κρίνουν μόνο ποιος θα πέσει (φέτος είναι μόνο μια ομάδα), αλλά και ποιος θα κόψει πρώτος ο νήμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής για τον Εργοτέλη στην Κηφισιά, με τους γηπεδούχους να μην έχουν εξασφαλίσει 100% την παραμονή τους, ενώ και ο Ιωνικός μετά το ρεπό του θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυο από τις ομάδες που καίγονται για βαθμούς, τον Ηλυσιακό και την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ.

Η ομάδα των Χανίων είναι στην τελευταία θέση και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, γιατί βάσει προγράμματος θα παίξει μόνο ένα ματς στην έδρα της με την Τριγλία και δυο εκτός με ΠΟΑ και Ιωνικό. Στην Νεάπολη θα πάει τελευταία αγωνιστική και για να έχει ελπίδες πρέπει αφενός να έχει κάνει το 2 στα 2 και αφετέρου ο Ιωνικός να έχει χάσει τις ελπίδες για άνοδο. Κλειδί για την παραπέρα πορεία της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ είναι το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής στο Ατσαλένιο όπου, αν χάσει, δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή της, αν όμως κερδίσει θα βάλει δύσκολα σε αρκετές ομάδες που βρίσκονται από πάνω της και δεν αισθάνονται σίγουρες.

Μια από αυτές είναι και η Θύελλα Ρ. η οποία σκόνταψε με τον Αγ. Ιερόθεο και καλείται να παίξει στη συνέχεια δυο ματς έξω με Πανθηραικό και Εργοτέλης (στο τέλος) έχοντας και ενδιάμεσα στην έδρα της την Κηφισιά.

Στη μάχη έμπλεξε και ο Ιάλυσος, ο οποίος όμως αν κερδίσει την Κυριακή τον Ερμή, κατά πάσα πιθανότητα εξασφαλίζει την παραμονή, αν όμως σκοντάψει έχοντας και το ρεπό του την προτελευταία αγωνιστική, θα πάει με πολύ άγχος στο φινάλε όπου θα έχει το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό.

10. Κηφισιά 27 Εργοτέλης Θύελλα Ρ.* Προοδευτική
-. Ρόδος 27 Εθνικός* Αγ. Ιερόθεος Πανθηραϊκός*
12. Ιάλυσος 26 Ερμής Ζ. Ρεπό Ηλυσιακός
13. Θύελλα Ρ. 25 Πανθηραϊκός* Κηφισιά Εργοτέλης*
14. Ηλυσιακός 23 Τριγλία Ρ.* Ιωνικός Ιάλυσος*
15. ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 21 ΠΟΑ* Τριγλία Ρ. Ιωνικός*
* εκτός έδρας