Έντονες πολιτικές προεκτάσεις έχει ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, ο οποίος πραγματοποιείται σε έντονα τεταμένο κλίμα και υπό το πρίσμα ακόμα περισσότερων και σκληρότερων μέτρων. Η πλήρης καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και η καταπάτηση κατακτήσεων για τις οποίες αγωνιστές του εργατικού κινήματος έχασαν τη ζωή τους, αποτελούν «κόκκινο πανί» για τα σημερινά μέλη του εργατικού κινήματος που βλέπουν τα πάντα να καταρρέουν.

Την ίδια στιγμή, η πρόσκληση του κυβερνώντος κόμματος προς όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα τα οποία ψηφίζει, έρχεται να ενισχύσει το κύμα οργής που έχει δημιουργηθεί, αλλά και να προβληματίσει ως προς τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την αυτοακύρωση.

«Ζούμε μια εποχή ίσως και του παράλογου» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος και τονίζει:

«Τα μέτρα που περνούν αυτή την περίοδο από μια υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση δεν είχαν περάσει ποτέ σε καμία περίοδο της λεγόμενης “δεξιάς”».

Ο Στέλιος Βοργιάς δηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τα κόμματα πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν τις υφιστάμενες καταστάσεις αφού αρκούνται σε ψεύτικες υποσχέσεις που δίνουν για να μην υλοποιήσουν, τη στιγμή που συμπιέζουν διαρκώς τη μικρή και τη μεσαία τάξη.

«Εμείς καλούμε τον κόσμο να συσπειρώνεται στα συνδικάτα και όχι στα κόμματα, γιατί μόνο μέσα από τα συνδικάτα μπορούν να δοθούν λύσεις και όχι μέσα από τα κόμματα» αναφέρει και προσθέτει:

«Οι πολιτικοί δίνουν συνέχεια ψεύτικες υποσχέσεις και συνέχεια να ψηφίζουν μέτρα που πληρώνουν συνεχώς οι μικρές τάξεις».

Την πλήρη απογοήτευσή του εκφράζει και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος υποστηρίζει πως η χώρα «έχει πιάσει πάτο» και πως το μόνο που μπορούν πια να πάρουν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις από τον λαό, είναι και οι ελάχιστες δουλειές που έχουν απομείνει, οι οποίες αμείβουν πενιχρά.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε και την εργασία που έχουμε. Έχουν πέσει πάνω μας δανειστές και πολιτικοί που θέλουν να φάνε την περιουσία του ελληνικού λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά.