Ο κ. Χλουβεράκης με τον δήμαρχο ΗρακλείουΟ κ. Χλουβεράκης με τον δήμαρχο Ηρακλείου

Το φαρμακείο που διατηρούσε επί δεκαετίες στην «καρδιά» του Ηρακλείου αποτέλεσε τόπο συνάντησης λογίων και θεραπόντων της τέχνης.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου οργάνωσε χθες το βράδυ εκδήλωση για να τιμήσει τον γνωστό φαρμακοποιό, Γιάννη Χλουβεράκη και να «ξυπνήσει μνήμες» σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Ηράκλειο μιας άλλης εποχής ξεπρόβαλε στα μάτια όλων που είχαν και από μια ανάμνηση να μοιραστούν.

Η εκδήλωση έγινε, παρουσία πλήθους κόσμου, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλης» στην Ανδρόγεω.

Οι ομιλητές παρουσίασαν πλευρές της προσωπικότητας και της ζωής του Γιάννη Χλουβεράκη, ενός Σητειακού στην καταγωγή που, όμως, πολιτικογραφήθηκε Ηρακλειώτης.

Μίλησαν για έναν λόγιο φαρμακοποιό, παρουσίασαν τη σχέση του με την Κρήτη και κατέθεσαν εμπειρίες από την φιλία που διατηρούν οι ίδιοι μαζί του. Μάλιστα ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη του Δημοτικό Συμβούλιο και έπρεπε να αποχωρήσει γρήγορα.

Στο μήνυμά του ανέφερε:

“Στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Χλουβεράκη συγκεντρώνονται οι αρετές του υπεύθυνου πολίτη και του καλού Κρητικού.

Οι γνώσεις και η ευρύτητα των ενδιαφερόντων του, η επιστημονική και κοινωνική του δράση, από κοινού με την καλοσύνη και την ευγένειά του και την γενναιοδωρία του, τού έδωσαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Η αγάπη του για τα Γράμματα και την κρητική Παράδοση, τον κατέστησαν μέλος της συντροφιάς που ελάμπρυνε την πνευματική ιστορία του Ηρακλείου κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια δίκαιη τιμή: Για την παρουσία και την πολυετή προσφορά του στην πόλη μας, με κέντρο το περίφημο φαρμακείο του στην πλατεία Λιονταριών.

Άξιος για την τιμή που σου αποδίδεται, σου εύχομαι υγεία και κάθε καλό στην προσωπική και στην οικογενειακή σου ζωή!”.