Ο Πετράκης σε μια προσπάθειά του στο ματς με τον Ηρακλή Ο Πετράκης σε μια προσπάθειά του στο ματς με τον Ηρακλή

Έφθασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε το “Ηράκλειο” που απείλησε στα ίσα τον ισχυρό Ηρακλή όμως δύο διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία 75 δευτερόλεπτα και το άστοχο τρίποντο του Κουπίδη στα 9ʼʼ, κόστισαν την ήττα με 61-57 στα “Δύο Αοράκια”.

Τέτοια ευκαιρία για να πετύχει νίκη εκτός προγράμματος, δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά στο τοπικό συγκρότημα, ωστόσο είναι φανερή η μεγάλη αγωνιστική του βελτίωση που αφήνει πολλές ελπίδες σωτηρίας στα πλέι άουτ.

Την διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων στα δύο πρώτα δεκάλεπτα έκανε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο 39χρονος πλέι μέικερ σημείωσε σε αυτό το διάστημα 16 πόντους και ήταν αυτός που επέτρεψε στον Ηρακλή

να ξεφύγει με 35-26 στο ημίχρονο κι ενώ στο 14ʼ έχανε με ένα καλάθι (22-20).

Στην τρίτη περίοδο το “Ηράκλειο” πίστεψε περισσότερο στις δυνάμεις του και βγήκε πιο αποφασισμένο στο παρκέ. Με οδηγό τον Λιανό σε αυτό το διάστημα “έτρεξε” σερί 10-0 και προηγήθηκε με 43-41 στο 26ʼ, χάρη σε γκολ-φάουλ του Πετράκη. Μάλιστα το τρίτο φάουλ του Γκαγκαλούδη “έδεσε” τα χέρια του Αλεξανδρή που είδε τον Ρουτκάουσκας να “ξελασπώνει” τον Γηραιό στα δύσκολα.

Ήταν φανερό πια ότι το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες αφού οι αντίπαλοι στο τελευταίο δεκάλεπτο σκόραραν με το σταγονόμετρο.

Η επιστροφή του Γκαγκαλούδη δεν έδωσε λύσεις στην ομάδα του και οι γηπεδούχοι παρά τα αβίαστα λάθη τους σε καθοριστικές επιθέσεις έμειναν στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Λάτοβιτς “έγραψε” με τρίποντο

το 54-52 στο 35ʼ για να απαντήσει με βολές ο Τότσιος δίνοντας το προβάδισμα με 57-55 στον Ηρακλή (1.32ʼʼ πριν το τέλος).

Στη συνέχεια πρωταγωνιστές του αγώνα έγιναν οι διαιτητές. Αρχικά κακώς δεν μέτρησαν το καλάθι του Κουπίδη που κόπηκε αντικανονικά από τον Ρουτκάουσκας, με τον Τότσιο στον αιφνιδιασμό να κάνει το

59-55 (1.11ʼʼ). Το δεύτερο διαιτητικό “χτύπημα” σε βάρος του “Ηράκλειο” ήταν ο μη καταλογισμός εμφανέστατου αντιαθλητικού φάουλ πάνω στον Λάτοβιτς στα 54ʼʼ. Ο έμπειρος σέντερ μείωσε με βολές σε 59-57 και μετά την άστοχη επίθεση του Ηρακλή, ο Κουπίδης προσπάθησε να γίνει ο ήρωας του αγώνα, όπως έκανε κόντρα στο Ψυχικό. Αυτή τη φορά όμως αστόχησε στο τρίποντο (δίχως νʼ αλλάξει πάσα στην επίθεση κι ενώ στο “Ηράκλειο” αρκούσαν δυο πόντοι για να πάει το ματς στην παράταση) και ο Αγγελακόπουλος με βολές διαμόρφωσε το τελικό 61-57.

Τα 10λεπτα: 15-18, 26-35, 47-47, 57-61.