
Παρά τις αντίθετες εισηγήσεις και τις αντιρρήσεις της Τροχαίας ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να μετακινήσει τη λαϊκή αγορά της Παρασκευής καθώς ο χρόνος που έχει παραμείνει στις οδούς Καραμανλή και Κατσώνη είναι πολύ μεγάλος και σίγουρα έχει υπερβεί το 18μηνο.
Ο Δήμος Ηρακλείου θεωρεί ότι οι ενστάσεις της Τροχαίας μπορούν να ξεπεραστούν για να πάει στις οδούς Λεβήνου και Δραμουντάνη.
Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Μαρίνος Παττακός, «κατά τη μέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, υπάρχουν εναλλακτικές οδοί για την εκτροπή της κυκλοφορίας και τούτο έχει αποδειχθεί στην πράξη, καθόσον στην αναφερόμενη περιοχή των οδών Δραμουντάνη και Λεβήνου, λειτουργούσε η λαϊκή αγορά τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα δεδομένου ότι η πρόσβαση και η αποχώρηση των οχημάτων θα γίνεται χωρίς πρόβλημα ενώ οι θέσεις στάθμευσης επαρκούν.
Με την πρόταση αυτή του Δήμου Ηρακλείου, συμφωνούν, τέλος, και όλα τα επαγγελματικό σωματεία που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, καθώς και μεγάλη μερίδα των κατοίκων της περιοχής με ενυπόγραφη αίτησή τους, γεγονότα που ταυτίζουν την αιτούμενη μετακίνηση με την αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος των πολιτών του Ηρακλείου».
Και καταλήγει:
«Για τους προαναφεράμενους, λοιπόν, λόγους:
1. Ο χρόνος παραμονής της λαϊκής αγοράς στις οδούς Κωνσταντίνου Καραμανλή και Λάμπρου Κατσώνη έχει ξεπεράσει τους 18 μήνες.
2. Η γνωμοδότηση του Τμήματος Τροχαίας δεν είναι δεσμευτική.
3. Δεν θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.
4. Τα επαγγελματικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και πολλοί κάτοικοι συμφωνούν στη μετακίνηση αυτή.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Παρασκευής από τις οδούς Γαλενιανού και Καραμανλή, όπως αποφασίστηκε με την 101/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στις οδούς:
Α) Λεβήνου, από το ύψος της οδού Ιφιγένειας έως το ύψος της οδού Μιχαήλ Αρχαγγέλου.
Β) Δραμουντάνη, από το ύψος της οδού Μίνωος έως και το ύψος της οδού Λεβήνου.

