Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ από το πέναλτι του Λεάλ Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ από το πέναλτι του Λεάλ

Ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματά του πέρασε ο Εργοτέλης χθες στο Παγκρήτιο, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον εκ των ουραγών Ηλυσιακό με 3-0. Κάτι περισσότερο από 35 λεπτά καλής μπάλας αποδείχθηκαν υπεραρκετά για το τοπικό συγκρότημα προκειμένου να καταβάλει την αντίσταση μιας ομάδας που δεν είχε τη δυνατότητα να παίξει ποδόσφαιρο, όπως παραδέχθηκαν οι άνθρωποί της στο τρίτο ημίχρονο.

Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε, αφού στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Ηλυσιακού επιδόθηκαν σε …βόλεϊ μέσα στην περιοχή τους, “χαρίζοντας” δύο πέναλτι στους γηπεδούχους που μέχρι τότε έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Πρώτα ο Μπίρης υπέπεσε σε παράβαση στο 23ʼ και ο Λεάλ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα, παρά την καλή προσπάθεια του Σηφάκη να αποσοβήσει το γκολ για να ακολουθήσει στο 37ʼ το χέρι του Φλέγγα στην κεφαλιά του Κατσικοκέρη. Την δεύτερη εκτέλεση ανέλαβε ο σέντερ φορ του Εργοτέλη κι έκανε το 2-0, φθάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το ασφαλές αυτό προβάδισμα απέδωσε δικαιοσύνη στην αναμέτρηση, στην οποία η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου είχε μπει με μεγάλη διάθεση. Ήταν όμως άστοχη στην τελική ενέργεια, με καλύτερες στιγμές την κεφαλιά-ψαράκι του Βελλίνη στο 4ʼ, την καρφωτή κεφαλιά του Μισέλ στο 10ʼ και το πλασέ του Κατσικοκέρη στο 15ʼ που πέρασαν άουτ. Αμέσως μετά το 1-0, ο Σηφάκης σταμάτησε τον Κατσικοκέρη σε τετ α τετ, ενώ λίγο πριν το 2ο γκολ του Εργοτέλη, ο Ιωάννου με γυριστή κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ έχασε την μοναδική καλή ευκαιρία του Ηλυσιακού στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε απελπιστικά, καθώς ο μεν Εργοτέλης δεν είχε την παραμικρή διάθεση να κυνηγήσει τρίτο γκολ και ο αντίπαλός του ήταν ανήμπορος να τον απειλήσει. Τους θεατές που δίκαια γκρίνιαξαν για την υποτονικότητα του αγώνα, “ξύπνησε” στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καϊμακαμούδης, που πήρε το “ριμπάουντ” από την ασταθή απόκρουση του Σηφάκη στο μακρινό σουτ του Βελλίνη κι “έγραψε” το τελικό 3-0 από κοντά.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κοκκινάκη από το Λασίθι. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα-την οποία προφανώς επιδίωξε- ο Φλέγγας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Νιάρος (75ʼ Ρουσάκης), Τζανής, Μπάτζιος, Γκοτσούλιας, Μισέλ, Σερζίνιο, Κατσικοκέρης (87ʼ Καϊμακαμούδης), Λεάλ (43ʼ λ.τ. Μπρατσιάνι), Βελλίνης.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γραμματίκας (68ʼ Μέξης), Ντούμπερετ, Πιπίνης, Μπίρης, Αμανατίδης, Στρίγγας (55ʼ Ρόπας), Φλέγγας, Ιωάννου, Θαναηλάκης (80ʼ Κάλφας), Μάλτσι.