Με τη σκέψη στον τόσο αναπάντεχα αδικοχαμένο αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Παγωμένο, στη μνήμη του οποίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ξεκίνησε στο Δήμο Μαλεβιζίου η συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Μανώλης Αντονωγιαννάκης από την παράταξη της πλειοψηφίας επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου λαμβάνοντας 23 ψήφους. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Αντώνης Μανιαδής από την μείζονα αντιπολίτευση με 23 ψήφους και γραμματέας επανεξελέγη ο Βαγγέλης Παρασύρης από την πλειοψηφούσα παράταξη, επίσης με 23 ψήφους. Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λαϊκή Συσπείρωση απείχε των ψηφοφοριών για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Στην Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Βαλτζάκης Γιώργος, Γενναράκης Μανώλης, Λυδάκης Δημήτρης, Παπαδομανωλάκης Μανώλης, Σαλούστρος Άρης και Χουστουλάκης Μιχάλης. Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αεράκης Γιώργος, Μανιαδής Αντώνης, Παπάζογλου Αγάπη – Ειρήνη, Παρασύρης Βαγγέλης και Τριγώνης Κώστας.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μανιούδης Ματθαίος, Παπάζογλου Αγάπη – Ειρήνη, Σαββάκης Φίλιππος, Σαριδάκης Στέλιος, Τζεδάκης Δημήτρης και Χουστουλάκης Μιχάλης. Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αεράκης Γιώργος, Βαλτζάκης Γιώργος, Γενναράκης Μανώλης, Λυδάκης Δημήτρης και Μανιαδής Αντώνης.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ορίστηκε από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη ο αντιδήμαρχος Μανώλης Παπαδομανωλάκης.

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

 Ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανων Αστερουσίων ο Γιώργος Επιτροπάκης ο οποίος επανεκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς από τους 21 παρόντες έλαβε 19 ψήφους  και 2 λευκά. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Μιχελάκης Πέτρος  και γραμματέας  η κ. Βαριτακη Μαρία .

Δήμος Γόρτυνας

Μετά από δύο ψηφοφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας ανέδειξε τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι ο Δημήτρης Γαρεφαλάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 13 ψήφους υπέρ και 12 λευκά άκυρα. Αντιπρόεδρος του Σώματος εκλέχθηκε ο Νεκτάριος Σκουλάς που πήρε τις ψήφους των 20 από τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ενώ γραμματέας εκλέχτηκε  ο Κωνσταντίνος Πηρουνάκης.

Δήμος Μινώα

Με πλήρη ομοφωνία αναδείχτηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα, όπου πρόεδρος αναδείχτηκε ο κ. Γιώργος Καλογεράκης, στη θέση του Μανόλη Φραγκάκη. Από τη μείζονα αντιπολίτευση εκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου η κ. Όλγα Δραμουντάνη και γραμματέας η κ. Μαρία Φραγκουλάκη.

Δήμος Χερσονήσου

Ο κ. Κώστας Τσαντηράκης είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Χειρακάκης.

Από τη μείζονα αντιπολίτευση και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανόλης Ανυφαντάκης μετά την άρνηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης να συμμετέχει στη διαδικασία.

Δήμος Βιάννου

Νέος πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου εκλέχθηκε χθες κ. Μανόλης Ζερβουδάκης. Στη θέση του αντιπροέδρου αναδείχτηκε ο κ. Γιώργος Κουτεντάκης, ενώ τη θέση του γραμματέα καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Αναγνωστάκης.

Δήμος Φαιστού 

Την ανανέωση της θητείας του στο τιμόνι του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού πέτυχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος ο κ. Γιάννης Νικολακάκης, αφού συγκέντρωσε τις 20 από τις 21 ψήφους του Σώματος. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Κουλεντάκης με 19 ψήφους και 2 λευκά, ενώ γραμματέας παραμένει ο Γιώργος Μερωνιακάκης, που συγκέντρωσε 19 ψήφους και βρέθηκαν 2 λευκά.