Στην κορύφωσή της βρίσκεται η μάχη για την άνοδο στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής με δυο ομάδες του Ηρακλείου να είναι από τις βασικές διεκδικήτριες.

Εργοτέλης και ΠΟΑ βρίσκονται 2 και 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή αντίστοιχα και διατηρούν ελπίδες με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν βασικό στόχο τον τίτλο και τους πράσινους να αποτελούν τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος και να είναι το αουτσάιντερ μαζί με τον Αγ. Ιερόθεο και όλοι κυνηγούν αυτή την στιγμή τον πρωτοπόρο Ιωνικό.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται δέκα στροφές πριν από το φινάλε του, ωστόσο οι τρείς από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την πρωτιά έχουν εννιά ματς μπροστά τους, καθώς θα κάνουν και το ρεπό τους με τον Αγ. Ιερόθεο να έχει το αβαντάζ ότι έχει ένα παιχνίδι περισσότερο. Πάντως με μια ματιά στο πρόγραμμα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο τίτλος περνάει κυρίως από τα εκτός έδρας παιχνίδια και η ομάδα που θα έχει τις λιγότερες απώλειες θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα. Ο Ιωνικός μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα όμως ο δρόμος του δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ειδικά εκτός έδρας αναμένεται να συναντήσει πολλές δυσκολίες. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει 5 αγώνες στη Νεάπολη και 4 μακριά από αυτήν αλλά τα εκτός είναι αυτά που θα σηματοδοτήσουν την πορεία του, αφού όλα είναι με ανταγωνιστικές ομάδες και με αντιπάλους που θα χρειάζονται βαθμούς.

Ο Ιωνικός που έχει 39 βαθμούς θα παίξει εντός με Θύελλα, Ρόδο, Τριγλία, Ερμή και ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ και εκτός έχει το ντέρμπι με την Προδευτική και ακόμα ΠΟΑ, Ιάλυσο, Ηλυσιακό, παιχνίδια στα οποία δεν θα έχει καθόλου εύκολη αποστολή ενώ έχει το ρεπό του την 28η αγωνιστική (δυο πριν το τέλος).

Ο Εργοτέλης, που είναι στους 37 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Ιωνικό έχει 4 ματς στο Ηράκλειο και 5 μακριά από αυτό αλλά συνολικά έχει 6 ματς στην Κρήτη, αφού δυο από τα εκτός είναι εντός του νησιού. Στο Παγκρήτιο θα παίξει με Ηλυσιακό, Εθνικό, Πανθηραϊκό και Θύελλα ενώ εκτός έχει Ιάλυσο, ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, Αγ. Ιερόθεο, Κηφισιά και Ερμή Ζωνιανών και κάνει το ρεπό του την 22η αγωνιστική.

Ο ΠΟΑ με 35 βαθμούς μπορεί να μην το δηλώνει αλλά θεωρητικά είναι και μάλιστα με ελπίδες στην διεκδίκηση της ανόδου. Έχει βέβαια και αυτός τα εμπόδια του κυρίως μακριά από το Ατσαλένιο αλλά με την μέχρι τώρα πορεία του δικαιούται να ονειρεύεται…

Οι “πράσινοι” έχουν, όπως και ο Εργοτέλης μόλις, 4 παιχνίδια εντός όπου θα αντιμετωπίσουν Ρόδο, Ερμή Ζ., Ιωνικό, ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ. Εκτός θα παίξουν με Τριγλία, Ιάλυσο, Ηλυσιακό, Εθνικό και Αγ. Ιερόθεο ενώ θα κάνουν το ρεπό τους την 26η αγωνιστική.

Ο Αγ. Ιερόθεος με τους 34 βαθμούς έχει το πλεονέκτημα ότι έχει κάνει το ρεπό του. Ωστόσο το πρόγραμμά του δεν είναι βατό καθώς θα δώσει και αυτός 4 αγώνες εντός και με αντιπάλους που πάνε για άνοδο και 5 εκτός. Στην έδρα του θα υποδεχθεί ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, Πανθηραϊκό, Εργοτέλη, Προοδευτική, ΠΟΑ και εκτός θα παίξει με Εθνικό, Ερμή Ζ., Κηφισιά, Θύελλα, Ρόδο.