
Καρδιοχτύπησαν χθες δεκάδες δικηγόροι όταν μπροστά στα μάτια τους είδαν να …καταρρέει 58χρονος συνάδελφός τους μέσα στην δικαστική αίθουσα, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Ο 58χρονος, πολύ αγαπητός στον χώρο του, είχε καθίσει στο εδώλιο και προσπαθούσε να ανασάνει. «Μου είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε έντονη εφίδρωση.
Τον ρώτησα αν ένιωθε πόνο πίσω στην πλάτη ή αν μούδιαζαν τα χέρια του. Ήταν αρνητικός. Τον βοήθησα να βγάλει το μάλλινο γιλέκο που φορούσε για να νιώσει καλύτερα. Στο μεταξύ ήρθαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που είχαν ειδοποιηθεί. Τον έβαλαν στο φορείο. Μέχρι να τον κατεβάσουν από τις σκάλες της κεντρικής εισόδου αντιλήφθηκα ότι ο άνθρωπος άρχισε να χάνει την επαφή με το περιβάλλον.
Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ πάλευαν να τον ανατάξουν για περίπου τρία τέταρτα. Έδωσαν τιτάνια μάχη. Τον διασωλήνωσαν και έφυγαν» περιέγραψε στην «Π» γνωστός δικηγόρος, ο οποίος έζησε καρέ-καρέ το περιστατικό. «Αυτό που έζησα ήταν συγκλονιστικό.
Ο άνθρωπος «έσβηνε» μπροστά μας».
Ο 58χρονος εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.
Στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοι, οι οποίοι εύχονται να καταφέρει να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα υγείας του.

