Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η λίστα των χειρουργείων στο Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εξελέγησαν οι γιατροί - διευθυντές ΕΣΥ που θα απαρτίζουν την επιτροπή χειρουργείων. Η λίστα θα εφαρμοστεί από τις 23 Μαρτίου, ενώ ο διοικητής των νοσοκομείων λέει ότι η λίστα σημαίνει λογοδοσία στον πολίτη.

Σήμερα οι αναμονές του κόσμου για προγραμματισμένες επεμβάσεις είναι πολύμηνες, καθώς χιλιάδες άνθρωποι χειρουργούνται κάθε χρόνο στα δύο νοσοκομεία. Μάλιστα, ο αριθμός τους πέρυσι ξεπέρασε τις 16.000. Ωστόσο, τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα μπορέσει να “περπατήσει” η λίστα και να είναι αποτελεσματική εξέφρασε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ηρακλείου.

Ο ίδιος είπε ότι “η αναφορά του Υπουργείου Υγείας πως δημιούργησε τη λίστα χειρουργείων για να πατάξει τη διαφθορά θίγει όλους τους γιατρούς. Αμαυρώνεται ολόκληρος κλάδος για τους λίγους που χρηματίζονται κι αυτό δεν είναι αποδεκτό” είπε.