Στιγμιότυπα από τη χθεσινή νέα έρευνα στο πηγάδι στα ΜάλιαΣτιγμιότυπα από τη χθεσινή νέα έρευνα στο πηγάδι στα Μάλια

Του Θάνου Περβολαράκη

Τμήματα οστών που δεν είχαν εντοπιστεί στον πυθμένα του πηγαδιού κατά την πρώτη αυτοψία εντόπισαν χθες οι αστυνομικοί της Χερσονήσου, οι οποίοι βρέθηκαν ξανά στο χωράφι των Μαλίων, όπου όλα δείχνουν ότι κρύβεται ένα μυστικό εδώ και πολλά χρόνια.

Τα νέα ευρήματα εστάλησαν στο ΠΑΓΝΗ για την εξέτασή τους από την ιατροδικαστή, ενώ χθες έφυγε με κούριερ και τη σημείωση να δοθεί προτεραιότητα, το DNA που βρέθηκε στα οστά και στα άλλα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί.

Το γενετικό υλικό θα συγκριθεί με εκείνο που είχαν δώσει και υπάρχει στην τράπεζα δεδομένων οι γονείς του Steven Cook από το πρώτο κιόλας διάστημα της εξαφάνισής του.

Οι τοπικές αρχές θεωρούν πιθανό να πρόκειται για τον σκελετό του αγνοούμενου από το 2005 Βρετανού φοιτητή, όχι όμως και δεδομένο.

Αυτό που δεν τους «κολλάει», χωρίς όμως να δίνουν και ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στις καταθέσεις που είχαν δοθεί το διάστημα της εξαφάνισής, δεν αναφερόταν πουθενά ότι ο Cook κυκλοφορούσε με μία φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης ή ότι φορούσε ζώνη καννάβινη, τα αντικείμενα δηλαδή που έχουν βρεθεί μέσα στο πηγάδι από την πρώτη ημέρα εντοπισμού του σκελετού. «Υποπτευόμαστε ότι τα οστά ανήκουν στον νεαρό Βρετανό, όμως αυτό δεν είναι σίγουρο. Περιμένουμε κι εμείς με αγωνία τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε δηλαδή πρόκειται για τον Steven Cook είτε όχι, οι διωκτικές αρχές αγωνιούν και για το τι απαντήσεις θα πάρουν αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του ανθρώπου που κατέληξε μέσα στο πηγάδι.

Εάν τελικώς πρόκειται για τον Cook και η ιατροδικαστική έρευνα δείξει εγκληματική ενέργεια, αναμένεται να ξεκινήσει ένας νέος γύρος καταθέσεων από Έλληνες αλλά και Βρετανούς που το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισής του ήρθαν σε επαφή με τον CooΚ.

Εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, χωρίς όμως το θύμα να είναι ο νεαρός Βρετανός, τότε τα πράγματα περιπλέκονται… Οι αστυνομικοί θα κληθούν να αναζητήσουν την ταυτότητα ενός δολοφονημένου ατόμου, για το οποίο δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην εξαχθεί κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με τα αίτια θανάτου, ένα ενδεχόμενο που απεύχονται οι αρχές, καθώς όπως χαρακτηριστικά έλεγαν «αυτό θα τους δέσει τα χέρια» και θα κάνει ακόμα πιο ομιχλώδες το τοπίο.