
Ο Σήφης Κανακουσάκης, ο οποίος ήταν και το φαβορί, είναι από χθες ο νέος αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου. Ο Ηρακλειώτης αξιωματικός, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του ταξίαρχου, συγκέντρωνε τα προσόντα και το χαρακτήρα που ζητά η δύσκολη και απαιτητική θέση του επικεφαλής της Αστυνομίας στο νομό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιλογή αυτή στήριξε από την πρώτη στιγμή και ο επιτελάρχης της Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, θέλοντας και ο ίδιος να βρίσκεται στο “τιμόνι” της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο νομό ένας αξιωματικός ικανός, χαμηλών τόνων, με εμπειρία, αλλά κυρίως ένας αξιωματικός ο οποίος θα στηριχθεί από το υφιστάμενο προσωπικό του.
Στο βαθμό του ταξίαρχου προήχθη και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου κ. Αντώνης Ρουτζάκης. Έκπληξη προκάλεσε σε αστυνομικούς της Κρήτης η αποστρατεία ενός Ηρακλειώτη αξιωματικού, του κ. Ευάγγελου Λεμπιδάκη, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα και προήχθη χθες στο βαθμό του ταξίαρχου εν αποστρατεία.
Το ερώτημα που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο σχετίζεται με τη στελέχωση του επιτελείου, αφού πλέον μένει μόνο ένας αξιωματικός στο βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και συγκεκριμένα ο κ. Παντελής Κεφαλιανάκης.
Ως ενδεδειγμένη λύση αναφέρεται από στελέχη της Αστυνομίας να ανηφορίσει προς το Αστυνομικό Μέγαρο ο διοικητής της Ο.Ε.Α κ. Νίκος Σπυριδάκης, ο οποίος αναμένεται να προαχθεί στο βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

