Τεχνοκράτες με μόρφωση, αλλά και πολιτική συγκρότηση είναι τα 13 πρόσωπα που επέλεξε ο Κ.Καραμανλής και το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκείνο πάντως που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι κανένας από τους 13 περιφερειάρχες που ορίστηκαν δεν κατάγεται από την Κρήτη αν και πολλά ικανά στελέχη της ΝΔ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και διέθεταν τα προσόντα!

Τα ονόματα των 13 περιφερειαρχών ανακοίνωσε επίσημα χθες το απόγευμα το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Οι περιφερειάρχες που θα οριστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι :

-ΚΡΗΤΗΣ: Σεραφείμ Τσόκας, Οικονομολόγος.

-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ: Μιχαήλ Αγγελόπουλος, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Γεώργιος Τσιότρας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ανδρέας Λεούδης, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε.

-ΗΠΕΙΡΟΥ: Δημήτριος Πανοζάχος, Οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Φώτιος Γκούπας, Οικονομολόγος, τ. Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου.

-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Σωτήριος Βόσδου, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.

-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Παναγιώτης Καββαδάς, Φαρμακοποιός, πρώην βουλευτής Λευκάδας, τ. Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής.

-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Κωνσταντίνος Έξαρχος, Γεωπόνος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, πρώην δήμαρχος Παλαμά.

-ΑΤΤΙΚΗΣ: Χαράλαμπος Μανιάτης, Οικονομολόγος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, πρώην δήμαρχος Χαλκίδας.

-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Αγγέλα Αβούρη, Πτυχιούχος Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τ. Νομάρχης Λευκάδας.

-ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Σέργιος Τσίφτης, Φυσικός, πρώην Νομάρχης Χίου και Ρεθύμνης, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

-ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Χαράλαμπος Κόκκινος, Εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Ο ΝΕΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΡΗΤΗΣ

Ο νέος περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο το 1961. Έχει κάνει λαμπρές σπουδές, ενώ θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στον Κων.Καραμανλή ως υπεύθυνος κινητοποιήσεων του κόμματος της ΝΔ.

Ο κ.Τσόκας ήταν το 2000 υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής ως επικεφαλής του συνδυασμού "Σύγχρονο Ανθρώπινο Μέλλον" και δεν μπόρεσε να εκλεγεί για λίγες ψήφους χάνοντας από τον κ. Αρκουδάρη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σεραφείμ Τσόκας μετά την αποφοίτηση του από το Λύκειο Ασπροπύργου έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής τους Πανεπιστημίου Αθηνών.

Aφού πήρε το πτυχίο του οικονομολόγου μετέβη στο Πανεπιστήμιο του New Haven για μεταπτυχιακές σπουδές. Κάτοχος πλέον του Master στο Marketing και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές επιστρέφει στην Ελλάδα και στον Ασπρόπυργο και αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα.

Από τότε μέχρι σήμερα εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Με δυο παιδια

Παντρεύτηκε την Μαρία Μέρμηγκα από την Ελευσίνα και απόκτησε δύο παιδιά, μια κόρη κι ένα γυιό. Με τα κοινά άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχοντας έντονα στο φοιτητικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ σε ηλικία 25 ετών εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Ασπροπύργου και μάλιστα πρώτος , συγκεντρώνοντας τους περισσότερους ψήφους απʼ όλους τους υποψηφίους της περιοχής.

Από το 1997 με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. αναλαμβάνει τις θέσεις του υπεύθυνου κινητοποίησης και αργότερα του τομέα αποδήμων. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Αττικής.

Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει στις Νομαρχιακές Εκλογές ως υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής, στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έκανε οικογένεια και μεγαλώνει σήμερα τα παιδιά του .