Τυχερά στην ατυχία τους στάθηκαν τα μέλη μιας οικογένειας στο Ηράκλειο, στο σπίτι της οποίας σημειώθηκε έκρηξη από το γκαζάκι “ασφαλείας”, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο χώρο της κουζίνας.

Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς νωρίς το πρωί κι ενώ το καμινέτο ήταν κλειστό. Προηγουμένως είχε τοποθετηθεί σʼ αυτό μια νέα φιάλη με πολλή προσοχή, από το άτομο που συνήθιζε να κάνει την αντίστοιχη αλλαγή χρόνια τώρα.

Από την έκρηξη και χωρίς να υπάρχει οσμή προηγουμένως από διαρροή υγραερίου που να προειδοποιεί, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο χώρο της κουζίνας, ενώ τα άτομα που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων γλύτωσαν από καθαρή τύχη.

Της έκρηξης προηγήθηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το σπίτι σείστηκε.

Το επάνω μέρος της κουζίνας με την κεραμική εστία διαλύθηκε, χιλιάδες κομμάτια από γυαλί πετάχτηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων, ο απορροφητήρας “ξηλώθηκε”, όπως και ντουλάπια της κουζίνας, κατσαρόλες πετάχτηκαν, το σκασμένο φιαλίδιο εκτοξεύθηκε, ενώ το μεταλλικό τμήμα από το καμινέτο που αποκολλήθηκε “καρφώθηκε” στην μεταλλική οροφή του απορροφητήρα!

Στο σπίτι εκείνη την ώρα βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της οικίας, η σύζυγός του που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κατακεκλισμένη, καθώς και η γυναίκα “φροντιστής” που την προσέχει.

Η ειρωνεία του συμβάντος έγκειται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη οικογένεια για χρόνια χρησιμοποιούσε φιαλίδια ασφαλείας και ποτέ συμβατικά, θεωρώντας ότι παρέχουν ασφάλεια για την αποφυγή έκρηξης.

Τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, όλα ηλικιωμένα και με προβλήματα υγείας, υπέστησαν ισχυρό σοκ και γιʼ αρκετά λεπτά προσπαθούσαν να συνέλθουν από αυτό που είχε συμβεί, ενώ η προσοχή όλων είχε στραφεί στο μέλος της οικογένειας που βρίσκεται στο κρεβάτι για περισσότερο από εννέα μήνες.