Για σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας από μερίδα συνδικαλιστών και δημοσιογράφων στην υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη κάνει λόγο η ΔΥΠΕ Κρήτης, αναφέροντας ότι η ΕΔΕ που έγινε αποδίδει ευθύνες σε δυο γιατρούς μία εκ των οποίων είναι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη και σε μια νοσηλεύτρια, όπως έγραψε χθες η “Π” κι όχι σε μία μόνο νοσηλεύτρια, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.

Καμιά προσπάθεια συγκάλυψης δεν έγινε, αναφέρει η ΔΥΠΕ σημειώνοντας ότι έχει κατασυκοφαντηθεί η αναισθησιολόγος, επειδή είναι εξαδέλφη του αναπλ. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει:

“Αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγική υπόθεση του θανάτου της 4χρονης προ έτους η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, προς αποκατάσταση της αλήθειας που σκόπιμα διαστρεβλώνεται από συγκεκριμένους συνδικαλιστές με πρόθυμους συμμάχους ορισμένους δημοσιογράφους σε ΜΜΕ τοπικά και μη, διευκρινίζει για μία ακόμη φορά τα εξής:

“Ουδεμία προσπάθεια συγκάλυψης έγινε. Από την αρχή πρόθεση του υπουργείου και της ΥΠΕ ήταν να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν με σκοπό ,εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης ,την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Δυστυχώς μία από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση του παιδιού είχε την «ατυχία» να είναι συγγενής του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Αυτό αρκούσε για τον πρωτοφανή κανιβαλισμό τον οποίο υπέστη από μερίδα ΜΜΕ, που αρέσκονται στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στη λασπολογία και στη συκοφάντηση.

Στο χορό αυτό μπήκε από χθες η γνωστή για τον «συνδικαλισμό» των προσωπικών επιθέσεων ΠΟΕΔΗΝ, σε ρόλο δικαστή, πραγματογνώμονα και υπέρτατου κριτή. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο που μόνο καλές υπηρεσίες στους εργαζόμενους δεν προσφέρει, εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό συμβάν, χωρίς να σέβεται την οδύνη της οικογένειας”.

Τονίζεται ακόμη ότι:

“Όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (ΕΔΕ, προκαταρκτική εξέταση) ολοκληρώθηκαν με σύννομο τρόπο.

Η ΕΔΕ απέδιδε ευθύνες σε δυο γιατρούς- μία εκ των οποίων η κα Πολάκη- και μία νοσηλεύτρια και ως εκ τούτου για τους μεν γιατρούς επιλήφθηκε άμεσα, μετά τη συγκρότησή του, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ ,ενώ για τη νοσηλεύτρια το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό, στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης. Σε αυτό το πλαίσιο και κατά τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατά την κρίση των συμβουλίων, και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κλήτευση προφανώς δεν συνεπάγεται καταδίκη, όπως κάποιοι συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι έσπευσαν να προδικάσουν, κραυγάζοντας για «εξιλαστήρια θύματα», «κουκούλωμα», «μεθοδεύσεις» και άλλα τέτοια συνομωσιολογικά , χωρίς βεβαίως καμία απόδειξη.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Το «ψεύτικο» και «έωλο» κατηγορητήριο εναντίον της νοσηλεύτριας που επικαλείται στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ είναι μόνο το ένα μέρος του πορίσματος. Ευθύνες αποδίδονται και στους άλλους δύο εμπλεκόμενους ιατρούς . Προφανώς βολεύει αυτό να αποσιωπηθεί. Αν κάτι είναι μεθοδευμένο, και έωλο είναι η προσπάθεια της ΠΟΕΔΗΝ να δημιουργήσει ενόχους και εντυπώσεις με βάση την αντιπαλότητά της με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Μια ΠΟΕΔΗΝ, που έλαμπε δια της απουσίας όλα τα χρόνια που μεθοδικά αποσαθρωνόταν το ΕΣΥ, ενώ τώρα βγαίνει καθημερινά με συνεχείς ανακοινώσεις, μηδενίζοντας τις προσπάθειες για τη στήριξη του συστήματος υγείας και προσπαθώντας να σπείρει το φόβο και την ανασφάλεια μέσω της συνεχούς απαξίωσης των δημόσιων δομών υγείας, ευνοώντας αντικειμενικά τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι τουλάχιστον θλιβερή , η σπουδή κάποιων ΜΜΕ στην άκριτη υιοθέτηση των όσων η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει”.