Μετά την καταγγελία του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου σε βάρος 5 σωματείων και των τεχνικών τους, η ΕΠΣΗ πήρε θέση υπενθυμίζοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης ήταν η 31η Οκτωβρίου 2016.

Η διοργανώτρια αρχή με την ανακοίνωσή της που ουσιαστικά δικαιώνει τον Σύνδεσμο Προπονητών, εφιστά την προσοχή στα σωματεία και τους προπονητές ώστε να τηρούν την προκήρυξη Πρωταθλήματος περιόδου 2016-17, σύμφωνα με την οποία «οι προπονητές των σωματείων της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ περιόδου 2016, να είναι κάτοχοι ταυτότητας - διπλώματος UEFA B (και άνω), να κατέχουν ταυτότητα τριετίας UEFA με λήξη στις 31/12/2018 και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, κατόπιν απόφασης της ΕΠΟ. Συνεπώς τα ερασιτεχνικά Σωματεία της Α1 της Ενώσεώς μας, υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο UEFA Bʼ και άνω.Προπονητής και ο τυχόν βοηθός Προπονητή, ο οποίος δεν κατέχει το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητού, απαγορεύεται να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο (Τεχνική Περιοχή), να παραμείνει και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές».

Με ενδιαφέρον λοιπόν θα δούμε αν τηρηθούν όλα αυτά στα επίμαχα παιχνίδια της ερχόμενης αγωνιστικής…

Ενός λεπτού σιγή

Στην παγκόσμια θλίψη για τον αφανισμό της Σαπεκοένσε αποφάσισε να συμμετάσχει και η ΕΠΣΗ. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος, η διοίκηση της τοπικής Ένωσης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων, το προσεχές σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, σε απολογία κλήθηκαν για τις 6/12 από την πειθαρχική επιτροπή ο ΑΟΤ και ο πρόεδρός του κ. Λαμπράκης καθώς και ο Γιούχτας.