
Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
«Μπαρούτι» μύριζε από νωρίς χθες το πρωί στα δικαστήρια Ηρακλείου ενόψει της εκδίκασης υπόθεσης ομαδικού βιασμού σε βάρος 28χρονης μητέρας τριών παιδιών με κατηγορούμενους δύο φίλους, 31 και 28 ετών αντίστοιχα, από χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος.
Πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και ενώ είχε υποβληθεί αίτημα αναβολής της δίκης από συνήγορο υπεράσπισης λόγω προβλήματος υγείας, η αίθουσα μετατράπηκε σε …ριγνκ.
Συγγενείς και φίλοι ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του, φέρεται να επιτέθηκαν στην 28χρονη και στον σύζυγο της, όπως καταγγέλλεται, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «γενική σύρραξη».
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην αίθουσα κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα και προχώρησαν στην σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε βάρος των οποίων υποβλήθηκε μήνυση από την 28χρονη για απειλή, εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Και οι τέσσερις κρατούνται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.
Τα σοβαρά επεισόδια (κάποιοι μιλούν για πολύ ξύλο) σημειώθηκαν κατά τη χρονική στιγμή που η έδρα ζήτησε διακοπή μιας ώρας προκειμένου να εξετάσει το αίτημα περί αναβολής, ζητώντας παράλληλα να προσκομιστεί επίσημο ιατρικό έγγραφο για το επικαλούμενο πρόβλημα υγείας.
Η δικαστική αίθουσα είχε κατακλυστεί από συγγενείς και φίλους όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο και μία κουβέντα ήταν αρκετή για να… εκτροχιαστεί η κατάσταση.
Τελικά η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σοβαρά επεισόδια είχαν σημειωθεί και κατά την προφυλάκιση των δύο νεαρών. Οι αστυνομικοί είχαν δώσει μάχη σώμα με σώμα με τους συγγενείς της 28χρονης μητέρας προκειμένου να αποτρέψουν το λιντσάρισμα των δύο κατηγορουμένων.
Μάλιστα τόσο ο σύζυγος όσο και άλλοι στενοί συγγενείς είχαν μιλήσει τότε στους δημοσιογράφους. «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Η αλήθεια είναι μία. Ούτε σε ζώο δεν συμπεριφέρεσαι έτσι. Της πατούσαν τα πόδια της όσο την βίαζαν με τα άρβυλα τους.
Τα νύχια και το σώμα της είχαν γίνει μπλάβα. Ήταν ένας άγγελος και έγινε «ερείπιο». Τις νύχτες ξυπνάει από τους εφιάλτες. Δεν είναι σε θέση να κοιτάξει ούτε τα παιδιά της. Από το σοκ, νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στην ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ, όμως δεν υπάρχει βελτίωση στην ψυχολογία της. Μας κατέστρεψαν» είχαν υποστηρίξει.
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν φιλικές σχέσεις με την 28χρονη και τον σύζυγο της ενώ ο ένας είχε και εξ αγχιστείας συγγενική σχέση μαζί τους. Και οι δύο επιμένουν στην αθωότητα τους, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τον βιασμό και ισχυρίζονται ότι πίσω από την καταγγελία κρύβεται οικονομική σκοπιμότητα.
Η καταγγελία
Η 28χρονη εργαζόταν μαζί με την κουνιάδα της σε ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου. Όπως κάθε πρωί, έπαιρνε το μικρό κυβισμού αυτοκίνητό της και έφευγε για την εργασία της. Το επίμαχο πρωινό, καλοκαίρι του 2013, γύρω στις 5.50 τα ξημερώματα, μία μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο άτομα που φορούσαν κράνη, της έκλεισε το δρόμο.
Ο συνοδηγός την έσπρωξε με την βία στην θέση του συνοδηγού, της έσπασε το κινητό και οδήγησε το αυτοκίνητο σε ένα χωματόδρομο ενώ ακολουθούσε ο οδηγός της μηχανής.
Την έσυραν σε ένα λιόφυτο όπου την καθήλωσαν, την έγδυσαν και την βίασαν διαδοχικά. Στην συνέχεια πήραν τα ρούχα της και την εγκατέλειψαν γυμνή.
Η κοπέλα φόρεσε την στολή εργασίας που ήταν στο αυτοκίνητο, επέστρεψε στο σπίτι και ενημέρωσε τον σύζυγο της για όσα είχαν προηγηθεί.

