Μέσα στο 2017 θα επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων, ώστε σχεδόν να μηδενιστεί ο αριθμός αυτών που σήμερα θεωρούνται ληξιπρόθεσμες, δηλαδή έχει ξεπεραστεί το όριο των 90 ημερών, είπε χθες ο υφυπουργός ο κ.Πετρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 ο αριθμός των κύριων συντάξεων που εκκρεμούσαν έφτανε τις 117.645, σύμφωνα με τον ίδιο και ήδη ενημερώνονται τα στελέχη και οι υπάλληλοι προκειμένου να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα της προηγούμενης εξαετίας μέσα σε ένα χρόνο.

Ο κ.Πετρόπουλος τόνισε ότι η δουλειά που γίνεται σε αυτό το πεδίο είναι πολύ σημαντική, όπως και η αντίστοιχη για την καταβολή όλων των εκκρεμών εφάπαξ μέσα στο 2017.

«Μας έλεγαν ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια», υπενθύμισε, σημειώνοντας ότι ήδη στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν εκδοθεί 7.300 εφάπαξ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει το ίδιο για άλλα 4.500, που εκκρεμούσαν εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αντίστοιχη πρόοδος έχει γίνει σε άλλα ταμεία, τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ανακαλούνται οι επικουρικές των πρ. δημάρχων

Στο μεταξύ, στην ανάκληση επικουρικών συντάξεων και του μηνιαίου βοηθήματος που δίνει σε δεκάδες πρώην δημάρχους, προχωρά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης -ΕΤΕΑ (πρώην Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων -ΤΥΔΚΥ).

Παρότι, όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΕ, οι αιρετοί αυτοί είχαν κληθεί, μετά από πρόσκληση του ίδιου του φορέα, να εξαγοράσουν με εφάπαξ καταβολή ή με δόσεις, συγκεκριμένη περίοδο αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΤΕΑ να μη γίνει καμία ανάκληση, ενώ το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.