Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για την στυγνή εκτέλεση του 32χρονου Αντώνη Χριστοφάκη, πατέρα ενός 6χρονου κοριτσιού. Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν προφυλακιστεί η 26χρονη Γερμανίδα σύζυγος του θύματος και ένας 28χρονος Έλληνας μάγειρας, ο οποίος ανήκε στο στενό φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στην «Π» ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιώργος Βλαχόπουλος, ο οποίος σήμερα αναμένεται να έχει εκτενή συνάντηση με τον εντολέα του. Το σοκ για τους τραγικούς γονείς του άτυχου Αντώνη είναι διπλό: δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για την δολοφονία του παιδιού τους, έμαθαν τώρα ότι σε αυτό το στυγερό έγκλημα εμπλέκεται και η νύφη τους.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι υπό το βάρος των ανακρίσεων, ο 28χρονος φέρεται να έκανε δύο διαφορετικές ομολογίες, αντικρουόμενες μεταξύ τους. Στην πρώτη φέρεται να ομολόγησε ότι εν γνώσει της 26χρονης εκτέλεσε τον 32χρονο φίλο του για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Στην δεύτερη φέρεται να ισχυρίστηκε άλλα πράγματα ως προς το κίνητρο αυτής της εκτέλεσης, τα οποία επίσης ερευνώνται από τις εισαγγελικές Αρχές της Αυστρίας.

Ο δράστης αφού «γάζωσε» τον 32χρονο, προσπάθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα στην τοποθεσία «πέτρινα σκαλιά», σε μία χαράδρα βάθους 150 μέτρων, στην περιοχή μεταξύ Soll και Kufstein. Υπολόγιζε ότι θα τον καλύψουν τα χιόνια και θα εξαφάνιζε κάθε στοιχείο. Όμως ένα δένδρο ανέκοψε την κατρακύλα του πτώματος, σε κοντινή ακτίνα από τον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο. Ένας οδηγός νταλίκας σταμάτησε στο πάρκινγκ για να ξεκουραστεί και τότε αντιλήφθηκε την ύπαρξη του πτώματος πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει την υπόθεση μυστηριώδη, βλέποντας το σκηνικό της εκτέλεσης, όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας Walter Pupp.

Ο 32χρονος διέμενε με την οικογένεια του, την Γερμανίδα σύζυγο του και την 6χρονη κορούλα τους, στην πόλη Ottobrunn, στην περιφέρεια του Μονάχου, δηλαδή περίπου 200 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ανευρέθηκε το πτώμα. Το ζευγάρι διέμενε στον Σίβα μέχρι και πριν από τέσσερα χρόνια οπότε πήραν την απόφαση να ζήσουν στην Γερμανία για μία καλύτερη ζωή. Η δολοφονία εκτιμάται ότι έγινε την νύχτα της προπερασμένης Κυριακής προς Δευτέρα. Κάτοικος του Σίβα μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην «Π» είχε αποκαλύψει ότι την Κυριακή εκείνη ο 32χρονος είχε συνομιλήσει με μέλος της οικογένειάς του και είχε εμφανιστεί προβληματισμένος από κάποιο θέμα που τον απασχολούσε. Δεν θέλησε όμως να επεκταθεί, αναφέροντας ότι θα τα πουν κάποια άλλη φορά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα που τον απασχολούσε δεν ήταν οικονομικό.

Στην Γερμανία έχει ταξιδέψει ο αδελφός του θύματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ακριβείς συνθήκες δολοφονίας, αλλά και για να διευθετήσει τα διαδικαστικά για την μεταφορά της σορού στην Κρήτη. Μία ακόμα τραγική πτυχή της υπόθεσης αφορά στο θέμα της επιμέλειας πλέον της 6χρονης κόρης του θύματος.