Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στον Εργοτέλη αφού πριν περάσει ένα 24ωρο από το παιχνίδι με τον Ιάλυσο οι κιτρινόμαυροι πήραν διαζύγιο με τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Η δεύτερη συνεχόμενη απώλεια στο πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον Ιωνικό στη Νεάπολη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Σερραίου τεχνικού στον πάγκο, αφού αργά το βράδυ της Δευτέρας λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα με τους Ροδίτες και μετά από επικοινωνία που είχε με τον έμπειρο τεχνικό ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Βρέντζος, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη δεν μπόρεσε λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί να έρθει στο Ηράκλειο και να είναι παρών στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο, είχε όμως άμεση ενημέρωση για την αναμέτρηση τόσο στην διάρκεια της όσο και μετά το τέλος της. Μιλώντας με συνεργάτες του στην διοίκηση αλλά και με τον ίδιο του προπονητή πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο διαζύγιο με τον Γιάννη Χατζηνικολάου θέλοντας να κάνει, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση, μια «διορθωτική κίνηση» χωρίς να χρεώνει αποκλειστικά στον Μακεδόνα τεχνικό τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση (θέση πήραν και οι Alternatives) στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ακόμα και προς τους παίκτες τους οποίους θέτει προ των ευθυνών τους για την συνέχεια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Ευχαριστούμε τον Γιάννη για την πολύπλευρη προσφορά του σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Εργοτέλη, όπου ξεκινήσαμε μαζί να φτιάξουμε από το μηδέν μια ομάδα με βασικό στόχο τον πρωταθλητισμό. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της κοινής αυτής προσπάθειας θα φανούν σύντομα και η δουλειά του Γιάννη θα αποδώσει καρπούς έστω και μετά την αποχώρηση του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ελπίζοντας οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά στο μέλλον υπό καταλληλότερες συνθήκες για έναν προπονητή αυτού του επιπέδου.

Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μάς αναγκάζουν να προβούμε έγκαιρα σε διορθωτικές κινήσεις, με πρώτη την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ευθύνες για την έως τώρα μέτρια αγωνιστική εικόνα της ομάδας έχουμε όλοι, με πρώτη τη διοίκηση του Συλλόγου η οποία θα κάνει αυτό που πρέπει σε όλα τα επίπεδα. Σημαντική ευθύνη φέρουν φυσικά και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλό θα είναι να εκτιμήσουν έμπρακτα περισσότερο τις ιδανικές συνθήκες που τους προσφέρει ο Εργοτέλης.

Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και κόσμος θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στην επίτευξη του βασικού μας στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει”.

Φαβορί ο Ταουσιάνης

Οι εξελίξεις στο θέμα του νέου προπονητή αναμένεται να τρέξουν από σήμερα. Ο Γιώργος Βρέντζος επιστρέφει στο Ηράκλειο και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Φαβορί για τον πάγκο αν και δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω είναι ο Γιάννης Ταουσιάνης που και το καλοκαίρι ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς αλλά η περίπτωση του δεν προχώρησε λόγω της παραμονής του στην Καβάλα από την οποία αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Ταουσιάνης έχει τα στοιχεία που θέλουν στον Εργοτέλη (είναι από το Ηράκλειο, ξέρει την ομάδα και γνωρίζει την κατηγορία) αλλά από κει και πέρα υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις που ενδεχομένως να απασχολήσουν τους κιτρινόμαυρους.

Το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει ρεπό την Κυριακή ευνοεί για την καλύτερη διαχείριση από την πλευρά των διοικούντων του θέματος αλλά είναι υπερ και του νέου προπονητή για να προετοιμάσει την ομάδα ενόψει του αγώνα με τον Ηλυσιακό στις 6 Νοεμβρίου.

Βέλη κατά της διαιτησίας

Καζάνι που βράζει κατά της διαιτησίας είναι ο Εργοτέλης ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση χθες σε βάρος του Κασελάκη.

“Σε συνέχεια του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ιωνικό, όπου η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τον καταλογισμό ενός ανύπαρκτου πέναλτι με το οποίο η αντίπαλη ομάδα άνοιξε το σκορ, στον χθεσινό αγώνα ο διαιτητής δεν καταλόγισε υπέρ μας δύο καταφανέστατα πέναλτι, τόσο στο 1-0 (απλωμένο χέρι του Ρεκλείτη σε σέντρα του Κοιλιάρα από τα δεξιά στο 21´) όσο και στο 1-2 (ανατροπή του Καϊμακαμούδη πριν σουτάρει στη συμβολή των δοκών στο 67´). Κι αν την προηγούμενη φορά το βίντεο του αγώνα δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο, αυτή τη φορά ακόμα κι οι "τυφλοί" θα δουν...” αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι κιτρινόμαυροι και προσθέτουν

“Ο Εργοτέλης απαιτεί το πρωτάθλημα να κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους από τους ποδοσφαιριστές και μόνο. Η πολύπαθη ελληνική διαιτησία ας σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Η υπομονή και η ανοχή μας αρχίζουν να εξαντλούνται...

ΥΓ. Οι κακές διαιτησίες δεν αποτελούν άλλοθι για τα δικά μας λάθη. Θα τα διορθώσουμε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να κερδίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένων και των διαιτητών...”