Με μεγάλη προσοχή αλλά και επιφυλακτικότητα εξετάζουν στον ΟΦΗ όλες τις παραμέτρους της πρότασης που έχει γίνει για την παραχώρηση του πλεοιοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Στην κρητική ομάδα έχοντας νωπά ακόμα τα παραδείγματα του παρελθόντος με τις “μαϊμού” προτάσεις είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ξεσκονίζουν με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Οι μέτοχοι του ΟΦΗ συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι με τους εκπροσώπους της Integrated sports consultancy ltd χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα μιας και από την πλευρά των επενδυτών ακούστηκαν μόνο… λόγια για τις προθέσεις τους για την ομάδα του Ηρακλείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε χθες από όλους τους μετόχους του πλην του κ. Αρχοντάκη (απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους). Από την απέναντι πλευρά βρέθηκαν ο Τζον Κλάπας (διευθύνων σύμβουλος), ο Λάμπρος Σκέρλος και η Κωνσταντίνα Ρόδου.

«Τους ακούσαμε και επιφυλαχθήκαμε να τους απαντήσουμε εντός της επόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα εξασφαλίσουμε τα συμφερόντα του ΟΦΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του, ο Αντίπας Σηφάκης ενώ θέση πήρε και ο ΟΦΗ με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται: «Οι μέτοχοι του ΟΦΗ,  έχουν όραμα να επαναφέρουν την ομάδα μας στην Σούπερ Λιγκ, ωστόσο δεν κλείνουν την πόρτα σε καμία εταιρεία που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον ΟΦΗ. Με χαρά ακούμε οποιαδήποτε πρόταση, αρκεί βέβαια  να πρόκειται για μια πρόταση που θα εμπεριέχει τα στοιχεία που απαιτεί το μέγεθος και η ιστορία του ΟΦΗ,  ο νόμος, αλλά θα συνοδεύεται  και με αποδεδειγμένα οικονομικά στοιχεία (εγγυητική επιστολή αξιόχρεης τράπεζας ή καταβολή ενός σοβαρού ποσού μετρητών σε λογαριασμό τραπεζης) , με βάση τα οποία μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Ο ΟΦΗ στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκε με υποθέσεις «επενδυτών» που αποδείχθηκαν ότι δεν είχαν την σοβαρότητα και την οικονομική δυναμική, για να εγγυηθούν το μέλλον του ΟΦΗ και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κάθε πρόταση να διερευνηθεί εξονυχιστικά από τους μετόχους και την υπό σύσταση ΠΑΕ ΟΦΗ 1925».

Αυτό που λένε στον ΟΦΗ είναι ότι δυο πράγματα είναι τα πιο σημαντικά: “Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι και αν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να επενδύσουν στον ΟΦΗ”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι του ΟΦΗ δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις προτάσεις των εκπροσώπων της αγγλικής εταιρείας καθώς υπάρχουν πολλά κενά αλλά από την άλλη όπως λένε “δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα σε κανένα”.

Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα μετά από μια ακόμα συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Έρχονται

μεταγραφές

Στο μεταγραφικό κομάτι αναμένονται εξελιξεις από την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΦΗ φέρεται να έχει κλείσει ένα μέσο (αντι-Μπλάζιτς) και ένα πλάγιο επιθετικό από την Βραζιλία (αντί-Καλέ) ενώ εξακολουθεί να προσπαθεί για την περίπτωση του Κόστλι.

Αναφορικά με την περίπτωση του Μπλάζιτς από την πλευρά του ΟΦΗ υπήρξε ανακοίνωση που αναφέρει: «ο ΟΦΗ δεν παρακαλάει κανένα Μπλάζιτς. Αυτός θα έπρεπε να παρακαλάει να αγωνιστεί στον ΟΦΗ. Η ομάδα μας δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό από παίκτη ή μάνατζερ. Το μοναστήρι ναʼ ναι καλά!»

Πληρωμές

και αιχμές

Το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ μοιράστηκε σε παίκτες του ΟΦΗ και ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος, απο τους μετόχους της ομάδας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΗ.

Τα χρήματα αυτά καλύφθηκαν αποκλειστικά από τους μετόχους και αφορούν κυρίως σε προκαταβολές συμβολαίων, των μεταγραφών που έχει κάνει ο ΟΦΗ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: “Η ομάδα θα προσπαθήσει και φέτος να διατηρήσει πάση θυσία την οικονομική της φερεγγυότητα και για το λόγο αυτό θα είναι αυστηρή, σε θέματα διαπραγμάτευσης, καθώς δεν θέλει να ξεφύγει ούτε ένα ευρώ από το μπάτζετ, που έχει αποφασίσει.

Οσοι νομίζουν ότι ο ΟΦΗ θα πέσει θύμα εκβιασμού και εκμετάλλευσης κάποιων που θέλουν να πάρουν χρήματα που δεν τα αξίζουν, κάνουν μεγάλο λάθος.

Ας τα βρουν αλλού.»

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ : Εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από ένα μήνα η Intergrated Sports Consultancy Ltd Sale



Από τα στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε μέσα από το διαδίκτυο η INTERGRATED SPORTS CONSULTANCY LTD SALE είναι μια εταιρεία που έχει χρόνο ζωής μόλις ένα μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ίδια η εταιρεία φέρεται να ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 2016 με έδρα την Αγγλία. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης αθλητικών ομάδων και βασικά της στελέχη είναι ο 49χρονος Ελληνοαυστραλός με καταγωγή από την Κρήτη Τζoν Κλάπας (Διευθύνων Σύμβουλος) και ο 42χρονος Αυστραλός αθλητικός μάνατζερ Ντέιβιντ Μακρόουν. Για την εταιρεία αυτή λέγεται ότι ανήκει σε Ρώσο μεγιστάνα ο οποίος όμως δεν φαίνεται πουθενά και ότι ασχολείται με την ανάπτυξη αθλητικών σωματείων. Ο Ντέιβιντ Μακρόουν φέρεται να έχει θητεύσει στο παρελθόν σε ΚΠΡ και Τότεναμ σε διάφορα πόστα.