Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Ψήφο εμπιστοσύνης στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Κρήτης, δαπανώντας χιλιάδες ευρώ για τη διαμονή τους σε βίλες και σουίτες, την διοργάνωση ακριβών δείπων και πάρτι, την μετακίνησή τους με λιμουζίνες, με θαλαμηγούς και ελικόπτερα, δίνουν και φέτος πολλοί μεγιστάνες του πλούτου, μεταξύ αυτών και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου, που απολαμβάνουν τις πολυτελείς διακοπές τους στο νησί.

Η κίνηση μάλιστα σε πολλά από αυτά είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσ,ι ενώ αυτή την περίοδο οι πληρότητες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

“Εχουμε ενοικιάσει πολλές περισσότερες βίλες από άλλες χρονιές κυρίως σε Αραβες, Μαροκινούς, Ρώσους, Γερμανούς, Ελβετούς” είπε στην “Π” ο διευθυντής των ξενοδοχείων “Elounda Beach” και “Elounda Bay” Μανόλης Ρασούλης, επισημαίνοντας ότι όσον αφορά στο “Elounda Beach” το 70% των πελατών είναι επαναλαμβανόμενοι.

Στο ξενοδοχείο κάνουν διακοπές εδώ και 3 εβδομάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου, η αδελφή του βασιλιά, η κόρη της, τα εγγόνια της και ο γιος της με φίλους του που έχουν καταλύσει στην βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για συνολικά 28 άτομα που μαζί με την συνοδεία τους και το βοηθητικό προσωπικό έχουν ενοικιάσει συνολικά 41 δωμάτια και βίλες.

Δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα στους χώρους του ξενοδοχείου καθώς προτιμούν να κολυμπούν στις ιδιωτικές πισίνες και να δειπνούν στις σουίτες τους.

Ταξίδι αστραπή για ψώνια στο Παρίσι

Η κόρη της αδελφής του βασιλιά του Μαρόκου έκανε ωστόσο ένα ταξίδι αστραπή για ψώνια στο Παρίσι και επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να συνεχίσει τις διακοπές της.

Βίλες έχουν ενοικιάσει και πολλές οικογένειες Αράβων και Ρώσων που έχουν μαζί και τις νταντάδες για τα παιδιά τους ενώ τα 28 άτομα που ασχολούνται αποκλειστικά με το room service του ξενοδοχείου τρέχουν και δεν φτάνουν για να προλάβουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και τις παραγγελίες των υψηλών επισκεπτών.



Γεμάτο πελάτες που θέλουν να κάνουν διακοπές υψηλού επιπέδου είναι αυτή την περίοδο και το ξενοδοχείο “Amirandes” στις Γούβες και όπως μας είπε ο διευθυντής του συγκροτήματος Γιώργος Σκουλάξινος, μεταξύ αυτών είναι και πολλοί Ελληνες.

“Εχουμε 45% αύξηση από Γερμανούς, πολλούς Αυστριακούς, Ελβετούς, Γάλλους, Βέλγους, Αγγλους, Ρώσους, Ελληνες και πολλά γκρουπ από εταιρείες που διοργανώνουν διάφορα events κ.λπ.”

Οπως επισημαίνει ο ίδιος, οι Ρώσοι είναι εκείνοι που συνήθως κάνουν διακοπές έως και ένα μήνα καθώς οι οικογένειές τους παραμένουν στο ξενοδοχείο ενώ οι ίδιοι ταξιδεύουν για τις δουλειές τους και επιστρέφουν στο συγκρότημα για να συνεχίσουν τις διακοπές.

Βίλες και σουίτες ενοικιάζουν έως επί το πλείστον πελάτες από το Ομάν, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία.

Πάρτι και πριβέ δείπνα οργανώνονται συχνά στο ξενοδοχείο καθώς πολλοί πελάτες θέλουν να γιορτάσουν κάποιο γεγονός παρέα με τους φίλους τους, με πολλά βεγγαλικά, μπάρμπεκιου, με θαλασσινά, αστακούς κ.ά. και στην παραλία και ακριβές σαμπάνιες ενώ άλλοι ζητούν τη διοργάνωση ρομαντικών δείπνων ή παιδικών γενεθλίων με κυνήγι θησαυρού και ιδιωτικές ορχήστρες.

Μια τέτοια εκδήλωση ανάλογη με τον αριθμό των συμμετεχόντων και το τι περιλαμβάνει μπορεί να στοιχίσει από 2.000-3.000 έως περίπου 15.000 ευρώ.

“Προσφέρουμε ένα κορυφαίο τουριστικό προϊόν στους πλέον περιζήτητους προορισμούς της χώρας με απαράμιλλη γνήσια, ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση” υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Grecotel Βασίλης Μηναδάκης τονίζοντας ότι ακριβώς επειδή ο τουρισμός αποτελεί τη “βαριά” εθνική μας βιομηχανία, πρέπει να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ξένους επισκέπτες που επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους.