Πρόσφυγας από τη Συρία, 21 ετών, σκότωσε χθες με ματσέτα μία γυναίκα και τραυμάτισε δύο ακόμη ανθρώπους στο κέντρο της πόλης Ρόιτλινγκεν της νοτιο-δυτικής Γερμανίας πριν συλληφθεί, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ο άνδρας είχε μία αντιπαράθεση με τη γυναίκα και τη σκότωσε «με ματσέτα» πριν επιτεθεί σε μία άλλη γυναίκα και έναν άνδρα και τους τραυματίσει, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για το αίτιο της επίθεσης.Όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, η γυναίκα δούλευε σε φαστ φουντ ντονέρ και, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία γνώριζε τον δράστη ενώ προηγήθηκε μεταξύ τους καβγάς.

Eπίσης σύμφωνα με κάποια μέσα η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν έγκυος.

Ο πρόσφυγας «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά με τραυματισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο άνδρας έδρασε μόνος, πιθανότατα δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ρόιτλιγκεν και της περιοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κύμα πανικού υπήρξε στο κέντρο της πόλης μετά την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης δεν φαινόταν να είναι στα καλά του και έτρεχε στο δρόμο με το μαχαίρι, ενώ τον καταδίωκε ένα περιπολικό.